Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ria Novosti: Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισβάλουν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο

Ria Novosti: Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισβάλουν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο

Ο ρωσικός τύπος ο οποίος παρακολουθεί επισταμένα το « κυκλοφοριακό γίγνεσθαι» πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος , αναφέρει σήμερα ότι το τουρκικό ΓΕΑ, αποποιείται των ευθυνών του περί παραβίασης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία είναι υπεύθυνη , με την «εμπλοκή» δύο ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F- 16, εναντίον έξι τουρκικών μαχητικών αντίστοιχου τύπου, τα οποία εκτελούσαν ( λέει!!) άσκηση σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το πρακτορείο ειδήσεων , συνεχίζοντας τονίζει ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ζώνη των 10 μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά , κάτι που οδηγεί σε πολλά περιστατικά με την διενέργεια αερομαχιών ΔΙΟΤΙ στην περιοχή ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΥΧΝΑ τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Αυτή η «ερμηνεία» από ρωσικής πλευρά των γεγονότων ακολουθεί την λογική της ελληνικής πλευράς και του διεθνούς δίκαιου. Είναι άκρως ενθαρρυντική διότι θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη «πίεση» προς την Άγκυρα, να σταματήσει να «παίζει ανατολίτικα παιχνίδια» στο Αιγαίο Πέλαγος. Άλλωστε οι Ρώσοι μόλις τώρα «κατέβηκαν» στην περιοχή αυτή για να μείνουν. Το Αιγαίο και οι ελληνικές παραβιάσεις έχουν γίνει θέμα στον ρωσικό τύπο και δελτία .

Η Μόσχα διαβλέπει την τουρκική πρόκληση στην θάλασσα αυτή ως «σχέδιο» του ΝΑΤΟ, το οποίο θέλει πάση θυσία να «μπλοκάρει» την κάθοδο των Ρώσων προς την Συρία. Το παιχνίδι διαφαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα λοιπόν με την Άγκυρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία πραγματοποιούσαν αεροπορικές ασκήσεις πάνω από τα «ουδέτερα νερά του Αιγαίου»(!!!!) , μπήκαν στο στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών τα οποία τα «παρενόχλησαν». Η Αθήνα, με την σειρά της , ανακοίνωσε ότι η « στοχοποίηση» πραγματοποιήθηκε λόγω «εισβολής» των τουρκικών στον ελληνικό εναέριο χώρο , σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

«Έξι τουρκικά F-16 πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής δύο F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας άρχισαν να καταδιώκουν τα μαχητικά μας αεροσκάφη , «κλειδώνοντας» τα στα ραντάρ τους για 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, κατέληξε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν 39 φορές, την Τετάρτη τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, τρεις ομάδες τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4Α, και τρία αεροσκάφη CN-235 καθώς και ένα ελικόπτερο πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, και παραβιάσεις της περιοχής πληροφοριών πτήσεων Αθηνών. Δύο τουρκικά μαχητικά στις 10.46 τοπική ώρα, πραγματοποίησαν και υπερπτήση σε υψόμετρο 27.000 ποδών πάνω από νησιά «Ανθρωποφάγοι» και την Μακρόνησο πριν εγκαταλείψουν τον ελληνικό εναέριο χώρο .

Τα αεροσκάφη αντιμετωπίσθηκαν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, σύμφωνα και με την καθιερωμένη πρακτική, ανακοίνωσε το ελληνικό γενικό επιτελείο αεροπορίας . Κοινώς «έφυγαν» με την ουρά στα σκέλια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,είναι πάρα πολύ ύποπτη αυτή η ανατολίτικη τακτική να « βαφτίζουν το ψάρι κρέας» οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η αναφορά ως «διεθνή ύδατα» βαθιά μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο» είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική. Τέτοιες τακτικές συνήθως «χρησιμοποιούν» οι Οθωμανοί «γείτονες» ΟΤΑΝ προετοιμάζουν τετελεσμένα τύπου Ιμίων, θέλοντας να εξάγουν τις «σφαλιάρες» που τρώνε από την Μόσχα στην Συρία.

Η καθημερινή αναφορά των μεγαλύτερων ρωσικών πρακτορείων ειδήσεω, ν των δηλώσεων και των γεγονότων στο Αιγαίο καταδεικνύει την τεράστια σημασία της θάλασσας αυτής για την Μόσχα .

Το ρωσικό πρακτορείο μάλιστα αναφέρει ότι το 1996, η διαμάχη για την αρμοδιότητα των δύο ακατοίκητων βραχονησίδων Ίμια στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο, οδήγησε σε κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και την Τουρκία. Οι δύο χώρες, αν και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ήρθαν στα πρόθυρα του πολέμου. Η σύγκρουση σταμάτησε μετά την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ .

Εμείς πάντως με το χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (RT: Οι Τούρκοι «ζητάνε τα ρέστα» από την Ρωσία όταν αυτοί προκαλούν καθημερινά στο ελληνικό FIR) επιβεβαιωθήκαμε για το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την περιοχή αυτή.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου