Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μανεκέν από τη Ρωσία που συγκλόνισαν τον κόσμο

Μανεκέν από τη Ρωσία που συγκλόνισαν τον κόσμο

Δημοφιλή στη Δύση μανεκέν από τη Ρωσία δεν είναι μόνο η Νατάλια Βοντιανόβα και η Σάσα Πιβοβάροβα. Είναι πολύ περισσότερα, και στο κείμενο που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τα 11 σημαντικότερα.

Το πιο διάσημο από όλα τα ρωσικά μοντέλα δεν χρειάζεται συστάσεις. Ιδιαίτερα δε, που αυτή εδώ και πολύ καιρό δεν είναι μόνο μοντέλο και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αλλά και κοινωνική παράγοντας, βοηθώντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είναι παντρεμένη με το γιο του προέδρου της πολυεθνικής εταιρίας ειδών πολυτελείας LVMH, Αντουάν Αρνό. Ωστόσο, η μητρότητα και η φιλανθρωπική δραστηριότητα δεν εμποδίζουν τη Νατάλια να εργάζεται. Το 2015 διαφήμισε το άρωμα Euphoria του Calvin Klein, 10 χρόνια αφότου είχε υπογράψει το πρώτο της συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη μάρκα.
Νατάλια Βοντιάνοβα: Μια ρωσίδα σταχτοπούτα στον κόσμο της μόδας

Άννα Σελεζνιόβα

Πηγή: Photoshot / Vostock-Photo
Γεννημένη το 1990 στη Μόσχα, έκανε το ντεμπούτο της το 2008 στην Εβδομάδα prêt-a-porter στο Παρίσι στις επιδείξεις των Dries van Noten, Céline και Akris. Συμμετείχε στις διαφημιστικές καμπάνιες των Yves Saint Laurent, Versace, Guerlain, Ralph Lauren και άλλων οίκων, έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα του Vogue σε διάφορες χώρες.

Άννα Βιαλίτσινα


Πηγή: Legion Media
Γεννήθηκε το 1986 στο Νίζνι Νόβγκοροντ και άρχισε την καριέρα μοντέλου στα 15 της, συνάπτοντας συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Models και μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη. Οι πρώτες μάρκες με τις οποίες συνεργάστηκε, ήταν οι Anna Molinari, Chloé και Sportmax. Εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των Vogue, ELLE και Glamour. Συμμετείχε στις επιδείξεις των Shiatzy Chen, Chanel, Prada, Louis Vuitton, Dolce&Gabbana. Πρόσφατα έγινε μητέρα.

Βαλέρια Κάουφμαν


Πηγή: Shutterstock / Legion Media
Το 20χρονο μοντέλο, γνωστή από τις φήμες ότι είναι «η νέα κοπέλα του Τζάρεντ Λέτο», περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 50 ανερχόμενα αστέρια της μόδας. Από το 2011 παίρνει μέρος σε επιδείξεις Εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε επίσης και σε επιδείξεις των Alberta Ferretti, Givenchy, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Prada, Tom Ford, Valentino και πολλών άλλων.

Νατάσα Πόλι


Πηγή: Legion Media
Η Νατάλια Πολεβσικόβα γεννήθηκε το 1985 στο Περμ. Έκανε το ντεμπούτο της το 2004 σε επίδειξη του Emanuel Ungaro, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό  New Model Today και υπογράφοντας συμβόλαιο με το πρακτορείο Why Not Model. Έως εκείνη τη στιγμή διέθετε ήδη μια τετραετή εμπειρία εργασίας στον κόσμο της ρωσικής μόδας. Σήμερα η Νατάσα είναι ένα από τα γνωστότερα μοντέλα παγκοσμίως, έχει πάνω από 400 χιλ. followers στο instagram, ενώ σε διάφορες χρονιές διαφήμισε τις Lanvin, Fendi, Marc Jacobs, Michael Kors, H&M και άλλες μάρκες.

Μάσα Νοβοσιόλοβα


Πηγή: Photoshot / Vostock-Photo
Γεννήθηκε το 1985 στην Τούλα, μπήκε στο χώρο της μόδας το 2007 χάρη στο συμβόλαιο με το πρακτορείο Storm Model Management. Συμμετείχε σε διαφημιστικά των Victoria's Secret, Christian Dior, Chanel, Gucci και άλλων εταιριών. Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι διαφημιστικές αφίσες της για τα εσώρουχα Armani, όπου φωτογραφήθηκε μαζί με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Έχει μπει επίσης στα εξώφυλλα των πιο γνωστών περιοδικών μόδας. Είναι παντρεμένη με το γιο της γαλλίδας ηθοποιού Καρόλ Μπουκέ, Ντιμίτρι Ρασάμ, με τον οποίο έχουν δυο παιδιά.

Σάσα Πιβοβάροβα


Πηγή: EPA
Στον κόσμο του μόντελινγκ βρέθηκε ενώ ήταν φοιτήτρια στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, αφότου ο φίλος της και κατοπινός σύζυγός της Ίγκορ Βισνιακόφ έστειλε μια φωτογραφία της στο πρακτορείο IMG το 2005. Η πρώτη της επίδειξη ήταν ένα σόου της Prada, η οποία μετά απ’ αυτό έκλεισε με τη Σάσα συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Από τότε βρέθηκε στα εξώφυλλα της Vogue σε ολόκληρο τον κόσμο (στο ιταλικό 7 φορές), φωτογραφήθηκε για το ημερολόγιο της Pirelli, πήρε μέρος σε διαφημιστικές εκστρατείες διάσημων οίκων, μεταξύ αυτών του Giorgio Armani και Chanel. Το 2011 εμφανίστηκε στο θρίλερ In Time, και την ίδια εποχή ήταν το κεντρικό μοντέλο στη συλλογή εσωρούχων της Gap. Το 2012 απέκτησε κόρη. Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει.

Ιρίνα Κουλικόβα


Πηγή: Photoshot / Vostock-Photo
Το αγαπημένο μανεκέν του Μαρκ Τζέικομπς και του Τζον Γκαλιάνο γεννήθηκε το 1991 στην πόλη Σλομποντσκόι της περιφέρειας Κίροφ. Με το μόντελινγκ ασχολείται από το 2007. Υπογράφοντας συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG  Models, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Πρώτες δουλειές της ήταν επιδείξεις των Prada και Calvin Klein. Από τότε έχει πάρει μέρος σε επιδείξεις των πιο διάσημων αμερικανών σχεδιαστών, ενώ διαφήμισε και το άρωμα Marc Jacobs Daisy.

Βλάντα Ροσλιακόβα


Πηγή: Getty Images
Ξεκίνησε την καριέρα της στη Ρωσία, συνέχισε στο Τόκιο και μετά πήγε στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της (φθινόπωρο-χειμώνας 2005) συμμετείχε σε 74 επιδείξεις διαφόρων σχεδιαστών! Φωτογραφίες της κόσμησαν τα εξώφυλλα των Vogue, Harper's Bazaar, ELLE σε διάφορες χώρες. Το 2011 η Βλάντα διαφήμισε προϊόντα της εταιρίας κοσμημάτων Swarovski.

Κέιτ Γκριγκόριεβα


Πηγή: Photoshot / Vostock-Photo
Η κοπέλα από το Ολενογκόρσκ γεννήθηκε το 1989, τελείωσε το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μούρμανσκ με ειδικότητα «μάρκετινγκ», πήρε μέρος δυο φορές στο διαγωνισμό «Μις Ρωσία», χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, μετά κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρόγραμμα «Τοπ μόντελ αλά ρωσικά», και ύστερα από λίγο καιρό μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων. Το 2014 πρόλαβε να συμμετάσχει σε επιδείξεις των Donna Karan, Oscar de la Renta, Tory Burch, Ralph Lauren. Το 2015 η Κέιτ απέκτησε μεγαλύτερη διασημότητα, καθώς έγινε ένας από τους νέους «αγγέλους» της Victoria's Secret.

Σάσα Λους


Πηγή: Getty Images
Στα 16 της πήρε μέρος στο πρώτο της ντεφιλέ, στην επίδειξη της Αλιόνα Αχμαντούλινα κατά την Εβδομάδα μόδας στη Μόσχα το 1980. Τον ίδιο χρόνο εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των ρωσικών Vogue και L'Officiel. Υπογράφοντας συμβόλαιο με το πρακτορείο DNA, πήγε στη Νέα Υόρκη, αλλά επέστρεψε σχετικά σύντομα. Το 2011 υπέγραψε συμβόλαια με μερικά πρακτορεία και τότε την πρόσεξε ο Καρλ Λάγκερφελντ. Μετά τις επιδείξεις της σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012, όλα πήγαν κατ’ ευχήν: 58 επιδείξεις στη διάρκεια της φθινοπωρινής-χειμερινής σεζόν το 2013, διαφημιστικά συμβόλαια με Carolina Herrera, Max Mara, Valentino και Tommy Hilfiger, εξώφυλλο σε περιοδικά και φωτογραφίσεις για το ημερολόγιο της Pirelli.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου