Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 253 νεκροί και 374 αγνοούμενοι από τη φονική κατολίσθηση

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 253 νεκροί και 374 αγνοούμενοι από τη φονική κατολίσθηση

Τουλάχιστον 253 σοροί έχουν ανασυρθεί έπειτα από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί ένα τμήμα μιας κοινότητας κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας κάτω από τόνους λάσπης και πέτρας, ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας (Conred), προσθέτοντας πως 374 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η κατολίσθηση συνέβη έπειτα από έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου την κοινότητα Σάντα Καταρίνα Πινούλα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην Κεντρική Αμερική.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν καθώς τα μέλη τους θάφτηκαν ζωντανά και εκατοντάδες άνδρες των ομάδων διάσωσης έσκαβαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρώντας να ανασύρουν τα πτώματα από τα συντρίμμια.

Περίπου 40 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να εκκενώσουν. Η κυβέρνηση τους έχει υποσχεθεί να τους χορηγήσει νέες κατοικίες.

Τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε η Conred.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου