Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Επιβράδυνση στις πωλήσεις νέων κινητών σε όλο τον κόσμο

Επιβράδυνση στις πωλήσεις νέων κινητών σε όλο τον κόσμο

Mεγάλος κερδισμένος η Samsung

Μπορεί η αγορά των κινητών σε όλο τον κόσμο να εξαπλώνεται, όμως τα σύννεφα δεν λείπουν, καθώς η άνοδός τους έχει φρενάρει τους τελευταίους μήνες

Είναι γνωστό σε όλους όσοι παρακολουθούν την αγορά των κινητών, ότι υπάρχει μια σχετική ανάσχεση στην διαρκή άνοδο των πωλήσεών τους. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το Strategy Analytics οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς (από 323 εκατομμύρια το 2014 σε 354 εκατομμύρια το 2015), το ποσοστό αυτό μοιάζει λίγο για τα δεδομένα της αγοράς και την δυναμική της.

Και είναι μικρό σε σχέση με την πολύ μεγαλύτερη άνοδο που παρουσίαζε η αγορά τα προηγούμενα χρόνια, καθιστώντας αυτό το 10% το μικρότερο ποσοστό ανόδου από την έναρξη της κρίσης το 2009. Η έρευνα εξηγεί όλη αυτή την «καθυστέρηση» στο γεγονός ότι σιγά-σιγά η αγορά αρχίζει να περνά σε ένα σημείο κορεσμού, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αγορά ενός νέου τηλεφώνου από τον κάτοχο μιας ήδη αρκετά εξελιγμένης συσκευής.

Παρά την χαμηλή αύξηση, η Samsung τα πήγε αρκετά καλά στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2014, και μετά από 7 συνεχή τρίμηνα κακών επιδόσεων, η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη γύρω στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οφείλονται αφ' ενός μεν στις καλές τιμές των μεγάλων συσκευών της αλλά κυρίως στην εξάπλωσή της με προσιτές συσκευές στις μεσαίες κατηγορίες.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Αpple η οποία διατηρεί ένα μερίδιο αγοράς στο 14%, που είναι τουλάχιστον 2% πιο πάνω από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στην τρίτη θέση καθιερώνεται η Huawei ενώ ακολουθούν οι υπόλοιοι κινέζοι κατασκευαστές με πολύ μικρότερα ποσοστά.



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου