Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Welthauptstadt: Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Germania του Χίτλερ

Welthauptstadt: Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Germania του Χίτλερ

Καθώς οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία κατά τη δεκαετία του 1930, ο Χίτλερ άρχιζει να οραματίζεται το μέλλον στη Γερμανία, κερδίζοντας το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την εποχή της γερμανικής ευημερίας.
Με αυτό το όραμα ήρθε η γέννηση του παγκόσμιου κεφαλαίου Germania, μιας κοσμοπολίτικης σύγχρονης εκδοχής του Βερολίνου.
Welthauptstadt i pagosmia protevousa germania tou xitler video 1
Γκερμάνια ("Παγκόσμια Πρωτεύουσα Germania») ήταν η προβλεπόμενη ανανέωση της γερμανικής πρωτεύουσας του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, μέρος του οράματος του Αδόλφου Χίτλερ για το μέλλον της Γερμανίας μετά την προγραμματισμένη νίκη στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Welthauptstadt i pagosmia protevousa germania tou xitler video 2
Ο αρχιτέκτονας Albert Speer πήρε την εντολή να κάνει πραγματικότητα το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ, για την δημιουργία αυτού που έμεινε στην ιστορία ως "ολοκληρωμένο κατασκευαστικό έργο της πρωτεύουσας του 3ου Ράιχ".
Welthauptstadt i pagosmia protevousa germania tou xitler video 5
Ωστόσο η δημιουργία του Welthauptstadt χρειάστηκε να αναβληθεί λόγω της έναρξης του πολέμου. Ένας μεγάλος αριθμός από τα παλιά κτίρια σε πολλές από τις προγραμματισμένες τομείς των κατασκευών κατεδαφίστηκε πριν από τον πόλεμο και τελικά η ήττα σταμάτησε τα σχέδια.
Welthauptstadt i pagosmia protevousa germania tou xitler video 3
Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας (Welthauptstadt) του 3ου Ράιχ έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και τα κατασκευαστικά έργα που έγιναν για να φιλοξενήσει η πόλη τους αγώνες.
Welthauptstadt i pagosmia protevousa germania tou xitler video 4 
 

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου