Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

"Το Τρίτο Μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην άβυσσο – Έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας"

"Το Τρίτο Μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην άβυσσο – Έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας"

23-08-2015

"Το Τρίτο Μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην άβυσσο – Έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας" Tο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα οδηγήσει την Ελλάδα σε Grexit, ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης,σε συνέντευξή του στην γαλλική «Le Monde».

Tο τρίτο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο ορίζει ως «συνθηκολόγηση» στους οι πιστωτές της Αθήνας, θα οδηγήσει τη χώρα στην άβυσσο, εξηγεί ο ίδιος. Καταγγέλλει την αδιαφάνεια του Eurogroup, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ζώνης του ευρώ, χωρίς οι πολίτες να ενημερώνονται.

«Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα διαπραγματευόταν με τους εταίρους της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες.

Αλλά, δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε «η ευρωζώνη είναι η πιο ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά δεν την κατευθύνει. Δημιούργησε ένα τέρας, το Eurogroup, κατά το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών δεν διαπραγματεύονται πραγματικά μεταξύ τους».

Αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας των 86 δις. ευρώ για την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «αν η Ελλάδα προσπαθεί, παρά την λογική και τους βασικούς νόμους της οικονομίας, να εφαρμόσει το εν λόγω μνημόνιο, θα τρέξει προς ολοταχώς για Grexit. Διότι αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει την οικονομία μας».

«Ψήφισα κατά αυτού του προγράμματος. Αυτή η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και εμού, εξελέγη τον Ιανουάριο με μια απλή δέσμευση: να μην υπογραφεί με τους πιστωτές οικονομικά μη βιώσιμη συμφωνία. Δηλαδή, που θα επιδεινώσει την ύφεση και κυριολεκτικά θα κάνει αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους. Από το 2010, η Ελλάδα έχει διαπράξει δύο φορές το λάθος να αποδέχεται τα εν λόγω σχέδια. Υποσχεθήκαμε να το σταματήσουμε και στη δική μου περίπτωση, εγώ ποτέ δεν άλλαξα θέση».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός ήρθε για να δεχτεί αυτό το τρίτο πρόγραμμα, που ο ίδιος έχει περιγράψει ως κακό.

Το σύνολο της Ευρώπης θα βγει ηττημένο από αυτό. Από την πλευρά μου, έχω υποστεί τις συνέπειες που είχα δεσμευτεί, παραιτήθηκα.

«Αν δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι ο δρ Σόιμπλε να μας δείξει το δάχτυλο και να περικόψει την βοήθεια προς την χώρα. Το Grexit είναι σαφώς αυτό που επιδιώκει» συμπλήρωσε ο Γ. Βαρουφάκης εξηγώντας ότι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η Γαλλία: «Το γαλλικό κράτος πρόνοιας, το εργατικό δίκαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα εργαστήριο λιτότητας, όπου βιώνεται το μνημόνιο πριν από την εξαγωγή. Ο φόβος για ένα Grexit έχει ως στόχο την μείωση των γαλλικών αντιστάσεων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου