Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ θα μπορούσε να καλύψει 16 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ θα μπορούσε να καλύψει 16 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα

Προς το ΔΝΤ «δείχνει» ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξη Τύπου για το ελληνικό πρόγραμμα που παρέθεσε σε γερμανικά ΜΜΕ από την έδρα του εκπροσώπου Τύπου της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «δεν θεωρώ ότι ο ESM θα χρηματοδοτήσει από μόνος του τα 86 δισ ευρώ». Σημείωσε ότι το ΔΝΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, ωστόσο η απόφαση αυτή θα ληφθεί απο το ΔΣ του Ταμείου το φθινόπωρο. Εκτίμησε δε πως η συνεισφορά του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να φθάσει τα 16 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ESM θεωρεί ότι οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ για τα επόμενα 10 χρόνια. Παράλληλα, αναφερθείς στο θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους είπε ότι δεν θα είναι στην ατζέντα, ωστόσο, σημείωσε οτι «μπορούμε να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους με τη μορφή αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου λήξης».

Ερωτηθείς σχετικά, πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Για τις ελληνικές εκλογές εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα. Προειδοποίησε ωστόσο πως η απειλή του Grexit παραμένει εάν δεν εφαρμοστούν οι όροι του πακέτου διάσωσης

Για τα επιτόκια δανεισμού του ESM ανέφερε ότι δεν θα υποχωρήσουν κάτω από τα κόστη αναχρηματοδότησης.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου