Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Προδοσία πριν τις εκλογές

Προδοσία πριν τις εκλογές

21-08-2015

Το αριστερό μνημόνιο ήρθε, η αντιπολίτευση συμφώνησε, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε και τώρα εκλογές…

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει την αδυναμία της και να παραιτηθεί, κατόπιν να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο λαός να οδηγηθεί στις κάλπες.

Πριν γίνει αυτό όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προέβη σε μια παραχώρηση άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόλαβε να ζητήσει εγράφως και τηλεφωνικώς την τήρηση του κανονισμού 472/2013 που βάζει τον…Μάρτιν Σούλτς, πολιτικό επόπτη της Ελλάδας!

Αυτό επιβάλλεται άλλωστε απο το ευρωπαϊκό ΦΕΚ, δηλαδή , η επιτήρηση των κρατών-μελών που είναι σε διαδικασία δανεισμού είτε από τρίτες χώρες, είτε από το ΔΝΤ, είτε από την ΕΚΤ, είτε από τον ESM.

Ο πρωθυπουργός, εθιμοτυπικά ολοκλήρωσε το κάλεσμα για επιτήρηση, ενώ αυτή είχε λήξει στις 30 Ιουνίου με το επίσημο τέλος του μνημονίου νο.2.

Ο Κανονισμός 472/2013 ” δεν αφορά στα κράτη-μέλη της Ε.Ε, αλλά μόνο της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα είναι το πέμπτο μέλος της επιτήρησης της Ελλάδας, αλλά ο πολιτικός δημοκρατικός φερετζές του Eurogroup που είναι ο κύριος ελεγκτής της Ευρωζώνης μαζί με την ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη την εποπτεία μέσω του υπαλλήλου της στο θεσμικό Κουαρτέτο.” αναφέρει το ρεπορτάζ της Μαρία Τσολακίδη και προσθέτει

“Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κλήση να έρθει ένας δημοκρατικός θεσμός να ελέγχει την συμβατότητα του μνημονίου με την δημοκρατία, αλλά ζήτησε εμμέσως ως πέμπτο παρατηρητή έναν Υπερυπουργό Οικονομίας που να είναι εκλεγμένο μέλος χωρών της Ευρωζώνης, εφόσον το Eurogroup είναι αυτό που θα έχει τον πρώτο λόγο. Ξεκάθαρα στον Κανονισμό 472/2013 παρ. 2 διευκρινίζεται: “Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται στα κράτη-μέλη με νόμισμα το ευρώ”. Πού ακριβώς υπάρχει η δημοκρατία που επικαλείται ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Σουλτς;”

“Ο κανονισμός 472/2013 φέρει τη προϋπόθεση του άρθρο 28 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. που λέει “Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, ή οι αντίστοιχες οργανώσεις τους, έχουν, σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης και τις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές, δικαίωμα να διαπραγματεύονται και να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις στα ενδεδειγμένα επίπεδα καθώς και να προσφεύγουν, σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, σε συλλογικές δράσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας”.

Ένα από τα μέτρα του Μνημονίου 3 κάνει νόμο του κράτους τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού μέσω πράξης υπουργικού συμβουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μετά από εντολή του Δημοσιονομικού Συμβουλίου των δανειστών (που ήδη είναι ψηφισμένος θεσμός της Ελλάδας) και δεν έγκειται στον Χάρτη που επικαλείται ο Κανονισμός της Ε.Ε.

(…) Οι Έλληνες από την στιγμή που έχουν υπογράψει Μνημόνια δεν έχουν δικαίωμα να επικαλεστούν τον συγκεκριμένο Χάρτη και αυτό είναι γνωστό στην κυβέρνηση, αφού τον Σεπτέμβριο του 2014 οι ευρωβουλευτές του Σύριζα σε ερώτησή τους προς την Κομισιόν για την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων πήραν την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Κατάινεν:« Όσον αφορά τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Η κυβέρνηση όμως συμφώνησε με τους δανειστές την απαγόρευση μονομερούς κίνησης από την Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανένα δικαίωμα στους Έλληνες αν δεν συμφωνούν τα αφεντικά.”


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Show comments
Hide comments

1 σχόλιο :

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΙΦΗΣΕΤΑΙ ΤΟ Μ@@@@@@@@@@ΝΟ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΗ Ο ΚΑΝΟΜΙΣΜΟΣ 472/2013 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΗ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ 4 ΡΑΙΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή