Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Όλα τα οικονομικά φόρουμ τρέμουν το ξημέρωμα της Δευτέρας – Στην Ελλάδα μόκο…

Όλα τα οικονομικά φόρουμ τρέμουν το ξημέρωμα της Δευτέρας – Στην Ελλάδα μόκο…

Όλα τα οικονομικά φόρουμ τρέμουν το ξημέρωμα της Δευτέρας – Στην Ελλάδα μόκο… 

Έχουμε σημειώσει πολλές φορές εδώ στα Κατοχικά Νέα τις σχέσεις των κινήσεων της Κινεζικής Κυβέρνησης με την απόφαση της να σταματήσει πλέον να «διορθώνει» το χρηματιστήριο της, την υποτίμηση του Γιουάν έναντι του δολαρίου και οι καθημερινές πλέον ανατινάξεις αποθηκών, στρατηγικών αποθεμάτων και λοιπών κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Κάποιος θέλει να δώσει στο δράκο της Ανατολής ένα μάθημα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Φυσικά οι οικονομικοί αναλυτές θα σας μιλήσουν για την γενικευμένη κρίση των ασιατικών αγορών, για τη μείωση των φθηνών εξαγώγιμων προϊόντων τους, την αναιμική ζήτηση….

Εμείς στα Κατοχικά Νέα, μπορεί να μην είμαστε οικονομολόγοι, είμαστε όμως συνωμοσιολόγοι και 6 χρόνια τώρα βλέπουμε ΚΑΘΕ ΩΡΑ τα χρηματιστήρια και όπως ήδη έχουμε σημειώσει από πέρυσι είναι πλέον πεποίθηση μας ότι, τα χρηματιστήρια «ξέρουν» και οι «προβλέψεις» τους είναι αυτές που μπορούν να μας οδηγήσουν να κατανοήσουμε κάποια πράγματα.

Έτσι λοιπόν έχοντας συμμετάσχει σε μερικές δεκάδες φόρουμ, μπορούμε και εμείς να πάρουμε «κλίμα» και να μετρήσουμε πόσο λεφτά έκαναν κύκλο τις τελευταίες τρεις μέρες (Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή) που όλοι στην Ελλάδα ασχολούνταν με τις εκλογές, που ακόμα δεν έχουν ορισθεί και αν ποτέ ορισθούν να δούμε ΑΝ θα προλάβουν και να γίνουν.

Το κλίμα λοιπόν έχει ως εξής : Οι Κινέζοι επιχειρηματίες αναγκάσθηκαν να ρίξουν στην χρηματιστηριακή αγορά τους ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ, που πλησιάζει το 1 τρις δολάρια, μέσα σε αυτές τις 3 μέρες. Αυτοί βέβαια ξέρουν ότι το χρήμα αυτό βγήκε από την τσέπη τους και μπήκε σε άλλες τσέπες και κυρίως σε Αμερικάνικες τσέπες, κάτι τύπων όπως ο Σόρος.

Κάπως έτσι λοιπόν αυτοί οι κυριούληδες ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους, που μένει να την δούμε από Δευτέρα…

Από την άλλη μεριά όμως ήδη από χθες βράδυ στην απέναντι ακτή της Κίνας, δλδ την Αμερική, ΟΛΑ τα FUNDS – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ άρχισαν να μιλούν για «διορθώσεις» της οικονομίας, τόσο στις Ασιατικές χώρες (που συνολικά έχουν χάσει 1,8 τρις μέσα σε λίγες εβδομάδες) και ήδη υπάρχει μια νευρικότητα, γιατί βλέπουν και κάτι άλλους γυάλινους πύργους (Λατινική Αμερική) να καταρρέουν σιγά σιγά (μικρές αλλά συνεχιζόμενες πτώσεις).

Το κακό για τα Αμερικανάκια είναι ότι η πιο καλή του φίλη η Ιαπωνία έχει πάθει οικονομικό κοκομπλόκο και παρότι βγήκε δυναμικά με εκτύπωση νέους χρήματος και πτώση επιτοκίων, εν τούτοις συμπαρασύρετε από τη γειτονική Κίνα… Η πλάκα είναι ότι θέλει να κάνει και πόλεμο με Κίνα και Βόρεια Κορέα… Που πας ρε καραμήτρο… όταν έχει φθάσει να χάνεις 1,6% του ετήσιου ΑΕΠ σου;

Το δεύτερο «καλό» «κακό» είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου, που μπορεί να έχει χάσει 57% (φυσικά στην Ελλάδα αυτό μεταφράζετε με έναν περίεργο τρόπο σε αύξηση… αλλά σε αυτό φταίει που οι εισαγγελείς κοιμούνται ακόμα…) και αυτό να σημαίνει ότι χάνουν από τις πωλήσεις, από την άλλη πλευρά όμως έχουν φουλάρει σε ποσοστό 120% τα στρατηγικά αποθέματα, και αυτό σχεδόν τσάμπα. Βέβαια όταν υπερβαίνεις κατά 20% τα στρατηγικά αποθέματα, αυτό είναι λιγάκι ύποπτο…

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων και ειδικά των «διορθώσεων» που θα τις δούμε απ΄ότι φαίνεται σε περίπου 24 ώρες ώρες από τώρα (ώρα 07.00) που θα κοντεύουν να κλείσουν οι ασιατικές αγορές.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου