Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ξάνθη: Συνεδρίασαν όλοι οι φροντιστές της ΑΜ-Θ για την αύξηση στα δίδακτρα.

Ξάνθη: Συνεδρίασαν όλοι οι φροντιστές της ΑΜ-Θ για την αύξηση στα δίδακτρα.

Η νέα διάταξη, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, επιβάλλει άυξηση κατά 23% (ΦΠΑ) στα δίδακτρα των μαθημάτων στα φροντιστήρια όλης της χώρας.

Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών ζητούν την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης διάταξης, καθως ανησυχούν για νέο κύμα "λουκέτων" και απώλεια θέσεων εργασίας.

Βέβαια, ο ΦΠΑ 23% δεν θα επιβληθεί στα ιδιαίτερα μαθήματα με απόδειξη, ούτε στα ιδιωτικά εκπαιδευτηρία. Έτσι, κατά τους φροντιστές, το γεγονός αυτό αποτελεί άνιση και ιδιαίτερα άδικη μεταχείριση, καθώς "χτυπάει" μόνο τα δημόσια.

Για να συζητήσουν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου, βρέθηκαν όλοι οι φροντιστές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προχθές στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Φροντιστών , κ. Η. Ζωγράφο, ο κλάδος Φροντιστών της Θράκης θα κινηθεί μέσω της νομικής οδού, ώστε να μην περάσει η τροπολογία που θέλει την αύξηση του ΦΠΑ στα 23% στα φροντιστήρια.

Τέλος, ίσως καταφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, κάθως πιστεύουν ότι «η επιβολή του ΦΠΑ σε φορείς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες» και ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές στα φροντιστήρια είναι σταθερές και προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίες, οι οποίες και θα χαθούν.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου