Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επιχειρήσεις φεύγουν, αλλά τα μέτρα έρχονται

Επιχειρήσεις φεύγουν, αλλά τα μέτρα έρχονται

Χαμός στο εσωτερικό της χώρας με το πρώτο κυβερνητικό κόμμα να οδεύει προς διάσπαση.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, 60.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση να φύγουν, γιατί εφόσον μείνουν εδώ θα κλείσουν με μαθηματική βεβαιότητα.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, ειδικά με το τρίτο υπερμνημόνιο που ξεκινά από φθινόπωρο με λογικά διαφορετική κυβέρνηση να το εφαρμόζει. Τώρα ψηφίζονται, όπως σας έχουμε γράψει, τα προαπαιτούμενα για το τρίτο Μνημόνιο. Τα μέτρα εκείνα δηλαδή που είχαν μείνει ανεφάρμοστα από τα προηγούμενα δύο Μνημόνια.

Την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας βάλλεται, η κυβέρνηση προτιμά να έχει το βλέμμα της στραμμένο μόνο στο υπερδιογκωμένο Δημόσιο, ενώ ξεπηδούν σκάνδαλα με πρωταγωνιστές μεγάλο-συνδικαλιστάδες και όχι μόνο.

Να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί την βάση κάθε οικονομίας και όσο αποδυναμώνεται, τόσο μειώνονται τα φοροεισπρακτικά έσοδα, το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί προς πληρωμή μισθών και συντάξεων και η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Οι 60.000 χιλιάδες επιχειρήσεις είναι η αρχή. Όταν και εφόσον ακολουθήσουν κι άλλες, τότε ο κόσμος θα καταλάβει που στηριζόταν η έστω μερική σταθερότητα. Δυστυχώς τότε θα είναι αργά. Την «λύση» θα δώσουν πλέον άλλοι…

Όλα δείχνουν πως μέχρι τέλους του χρόνου μας περιμένουν κι άλλες δυσάρεστες και ίσως πρωτόγνωρες εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα. Οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης θεωρούν ότι έχουν φέρει την χώρα εκεί που θέλουν.

Οψόμεθα…


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου