Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

H αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα «κυκλώνει» την ρωσική επικράτεια

H αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα «κυκλώνει» την ρωσική επικράτεια

Βήμα προς βήμα, χρόνο με το χρόνο, μαζί με δηλώσεις που καλύπτονται από τις λέξεις «δημοκρατία» και «ελευθερία επιλογής», οι ΗΠΑ σταδιακά « κυκλώνουν» τα ρωσικά σύνορα, για να είναι σε προνομιακή θέση να εφαρμόσουν ένα πρώτο πιθανό πυρηνικό χτύπημα, εναντίον της Μόσχας . Η γνώμη αυτή εκφράζεται σε συνέντευξη στο περιοδικό LifeNews, απο τον πρώτο αναπληρωτή πρόεδρο της αμυντικής Επιτροπής της Δούμας Sergei Zhigarev.

« Πάντα λέγαμε ότι όλες αυτές οι «πορτοκαλί», «κίτρινες» ή «μπλέ» επαναστάσεις , υποκινούνταν από τις ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν να επιτύχουν έναν και μοναδικό στόχο, την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των βάσεων του ΝΑΤΟ όσο πιο κοντά γίνεται στα σύνορα της χώρας μας, σε μια προσπάθεια να εξουδετερωθεί η πυραυλική ικανότητα της Ρωσίας. Η κίνηση αυτή μας δίνει έναν επιπλέον λόγο να πιστεύουμε ότι μπορεί να δεχθούμε στην χώρα μας ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα» είπε ο Σεργκέι Ζιγκάρεφ .

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία έχει επενδύσει τόσα πολλά χρήματα στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της, και στη δημιουργία της δικής της αντιπυραυλικής ασπίδας», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ζιγκάρεφ, νατοϊκά αντιπυραυλικά συστήματα , τοποθετούνται στην Πολωνία και την Τσεχία , κάτι το οποίο καταδεικνύει το κίνδυνο που διατρέχει η Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, ρωσικοί τακτικοί πυρηνικοί πύραυλοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς ο ρωσικός στρατός κατασκευάζει πυρετωδώς τα αποκαλούμενα « πυρηνικά τρένα» που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους . Τα κινητά βαλλιστικά συστήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν, κάτι που τα καθιστά πλήρως αξιοποιήσιμα.

Σε περίπτωση που τοποθετηθούν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την Γεωργία , οι ΗΠΑ θα διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο ρωσικό έδαφος για τη υλοποίηση των σχεδίων τους , τονίζει ο Ρώσος βουλευτής.

« Το ΝΑΤΟ πάντα ενεργεί προς το συμφέρον της Αμερικής, χρησιμοποιώντας ένα «κάλυμμα» για τις αμερικανικές στρατιωτικές απαιτήσεις για παγκόσμια κυριαρχία. Αντιλαμβανόμαστε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν έχει αναπτυχθεί κατά της Βόρειας Κορέας ή του Βιετνάμ. Όλα τα βήματα στρέφονται εναντίον της Ρωσίας, και ότι το επόμενο βήμα των ΗΠΑ θα είναι η απαλλαγή των συμφωνιών και των συνθηκών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που διέπουν τις δύο χώρες » είπε ο Zhigarev.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, ότι μία πιθανή εγκατάσταση συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ουκρανία θα επιφέρει άμεσα ρωσικά αντίποινα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η γεωπολιτική , οικονομική και ενεργειακή σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων, θα περάσει και στον αμυντικό τομέα. Οι ΗΠΑ κάνουν ότι περνά από το «χέρι τους» για να αναμετρηθούν με την Ρωσία , πριν πάρει εντελώς « σάρκα και οστά» η αμυντική συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας . Μια τέτοια συμμαχία αποκλείει τις ΗΠΑ από την ζώνη Ευρώπης –Ασίας –Ειρηνικού, περιορίζοντας την Ουάσιγκτον στην αμερικανική ήπειρο.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου