Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Mε ΕΠΕΙΓΟΝ απόφαση μεταφέρουν χρήματα από 1039 λογαριασμούς δημοσίων φορέων προκειμένου να πληρώσουν τη δόση στο ΔΝΤ

Mε ΕΠΕΙΓΟΝ απόφαση μεταφέρουν χρήματα από 1039 λογαριασμούς δημοσίων φορέων προκειμένου να πληρώσουν τη δόση στο ΔΝΤ

Με απόφασή του που χαρακτηρίζεται εξαιρετικώς επείγουσα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας προχωρά στην μεταφορά 1039 λογαριασμών δημόσιων φορέων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αυτή την απόφαση ο κ. Μάρδας ζητά να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όλα τα υπόλοιπα λογαριασμών που διατηρούν υπουργεία και άλλοι φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς αυτούς εντάσσονται, λογαριασμοί πορθμείων, εφοριών αρχαιότητας, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και δεκάδες άλλοι λογαριασμοί που ανήκουν σε υπουργεία ή άλλους φορείς.

Η απόφαση αυτή ορίζει πως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουνίου, που είναι άλλωστε και η ημερομηνία που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στους λογαριασμούς που δεν έχει υπάρξει κίνηση μέσα στο 2015 και ο καθένας μπορεί να έχει έως και 99,99 ευρώ μέσα.

Η επείγουσα απόφαση του κ. Μάρδα αφορά 1.039 λογαριασμούς που τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και τη Eurobank. Είναι ενδεικτικό πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου να συγκεντρώσει από όπου μπορεί ή μη χρήματα, προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της δόσης προς το ΔΝΤ και να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου