Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Βούτσης: Λεφτά μέχρι τα μέσα Απριλίου - Θα πληρώσουμε μισθούς-συντάξεις και όχι το ΔΝΤ

Βούτσης: Λεφτά μέχρι τα μέσα Απριλίου - Θα πληρώσουμε μισθούς-συντάξεις και όχι το ΔΝΤ

«Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να εξοφλεί τα χρέη της μόνο από τους ίδιους πόρους της, χωρίς τη λήψη των δανείων» σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

Σε παραδοχή - «βόμβα» προχώράει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiεgel για τις διαπραγματέυσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Ο κ. Βούτσης στη συνέντευξή του σημειώνει πως: «Τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου». 


Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης αναφέρει: «Αν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ». Αυτό όμως πρέπει «να γίνει σε συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός».

Σε ό,τι αφορά στις απαιτήσεις της κυβέρνησης λέει ότι αίτημα της είναι η επιστροφή των 1,2 δις ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, «τα οποία εμβάσαμε κατά λάθος μέσα στα 11 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Προσθέτει, δε: «Θέλουμε τα 1,9 δισ. από το Ταμείο διάσωσης τραπεζών, που παρακρατούνται εδώ και μήνες - Τα χρήματα προέρχονται από τα κέρδη του προγράμματος αγοράς ομολόγων SMP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ)».

Υπογραμμίζει, επιπλέον, πως η Ελλάδα θα ήθελε τουλάχιστον μια μίνιμουμ συμμετοχή στα χρήματα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι.

Σε ό,τι αφορά στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης της περιγράφει ως εξης: 
- Άρνηση της απελευθέρωσης του ανώτατου ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
- Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις.
- Δεν θέλουμε άλλες μειώσεις συντάξεων και μισθών.
- Καμία μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων, ούτε αύξηση του ΦΠΑ.

- Όχι άλλη διάβρωση του εργατικού δικαίου, αντιθέτως. Θέλουμε να αναστρέψουμε τη διάβρωση του εργατικού δικαίου και να αποκαταστήσουμε τις προηγούμενες εργασιακές σχέσεις. Όσον αφορά όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί θα επανεξεταστούν όλες, για να δούμε κατά πόσο διαφυλάχτηκε το δημόσιο συμφέρον. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία για το δημόσιο συμφέρον. Το σύνθημα είναι: Όχι στο ξεπούλημα!

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στοwww.newmoney.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου