Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: Τα ταμεία αδειάζουν σε δύο εβδομάδες

Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: Τα ταμεία αδειάζουν σε δύο εβδομάδες

«Τα ταμεία θα αδειάσουν σε δύο εβδομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, ο κ. Μποτόπουλος τόνισε:

Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δύο εβδομάδες μέχρι τις αρχές Μαΐου. Στη συνέχεια θα έχουμε πρόβλημα να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές μας υποχρεώσεις.

Η διελκυστίνδα που συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες, αν δεν υπάρξει λύση, θα προκαλέσει «πολιτικές συνέπειες για την ΕΕ και το ΔΝΤ» και «κοινωνικές συνέπειες για τους Έλληνες», προειδοποιεί ο κ. Μποτόπουλος.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως είναι πιθανή μια νέα κρίση «από ατύχημα και όχι από επιλογή καθώς όλοι θέλουν συμφωνία. Αλλά από ατύχημα, από χάσιμου χρόνου, είναι πιθανή».

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να συμβεί αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω και την πιθανότητα ενός ατυχήματος, δεδομένου του χαμένου χρόνου και των δυσκολιών για την επίτευξη συμφωνίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μποτόπουλος χαρακτήρισε αναγκαίες τις αλλαγές στις συντάξεις, το ασφαλιστικό, τη δημόσια διοίκηση, την πάλη κατά τις φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης αναγνωρίζοντας ότι «μερικές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου