Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βόμβα Βαρουφάκη στην Corriere della Sera: Δημοψήφισμα για παραμονή η όχι στο Ευρώ αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Βόμβα Βαρουφάκη στην Corriere della Sera: Δημοψήφισμα για παραμονή η όχι στο Ευρώ αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Πρωτοφανής απειλή – εκβιασμός μπροστά στο μεγάλο αδιέξοδο της κυβέρνησης. Χωρίς λεφτά και αδυναμία να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση

Σε επικίνδυνο αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση και η χώρα. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να δηλώσει στην ηλεκτρονική έκδοση της Corriere della Sera, ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα η εκλογές με ερώτημα την παραμονή η όχι στο Ευρώ.

Αξιόπιστοι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν εκβιασμό προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν έστω και ένα ευρώ στην Ελλάδα, αν προηγουμένως δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί.

Οι ίδιοι αναλυτές δηλώνουν ότι ο εκβιασμός αυτός δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός γεγονός που θα φέρει την χώρα και την κυβέρνηση μπροστά στο δίλλημα. Πτώχευση και Δραχμή ή πλήρης αποδοχή των Ευρωπαϊκών προϋποθέσεων.

Οι προτάσεις που απέστειλε το υπουργείο οικονομικών δεν ικανοποίησαν τους εταίρους μας, οι οποίοι βάζουν θέματα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεων και κατάργηση εξαιρέσεων από το ΦΠΑ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι εταίροι εν τέλει απορρίψουν τις προτάσεις της Ελλάδας.

«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, με την εφημερίδα να συμπληρώνει στη δήλωση του έλληνα υπουργού πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των θεσμών που μετείχαν στο Euro Working Group και εξέτασαν τις προτάσεις έστειλαν το μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι «αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα. Πρέπει να καλέσετε άμεσα τις τεχνικές αποστολές στην Αθήνα».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να κατεβάσουν τους τόνους δηλώνοντας ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, απαιτεί υπομονή και επιμονή, ώστε να φτάσει η χώρα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας για την οικονομία.

Μια τελευταία προσπάθεια γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση να εμπλουτιστεί το πακέτο προτάσεων Βαρουφάκη με άμεσες παρεμβάσεις σε πεδία της οικονομικής πολιτικής που εξακολουθούν να συναντούν τις αντιδράσεις κομματικών στελεχών, παρότι έχουν ωριμάσει στους κόλπους της κυβέρνησης.

Τα πεδία αυτά είναι:

Αλλαγές στον ΦΠΑ με κατάργηση εξαιρέσεων και δημιουργία μηχανισμού online είσπραξης των σχετικών εσόδων

Η ολοκλήρωση μίας ή δύο ιδιωτικοποιήσεων σε διαγωνισμούς που έχουν κλείσει, όπως το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια

Η άμεση συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων των επαγγελματιών.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου