Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι κρύβει η Συρία στην δυτική ακτή της;

Τι κρύβει η Συρία στην δυτική ακτή της;

21-03-2015

Η επίγεια αεράμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ τύπου MQ-1 Predator, στην ίδια περιοχή όπου …
φέρεται να καταρρίφθηκε το τουρκικό αναγνωριστικό RF-4E από μια παράκτια πυροβολαρχία αεράμυνας.
Το βράδυ στις 17 Μαρτίου η επίγεια αεράμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ σε μια αναγνωριστική πτήση πάνω από τις ελεγχόμενες, από την κυβέρνηση, περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι περίπου στις 17:40 GMT (19:40 Ωρα Δαμασκού) έχασαν την επαφή με το UAV MQ-1 Predator, που φέρεται να πετούσε στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με το τουρκική CNN, το Predator είχε απογειωθεί από αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, η οποία τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί 4 αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το General Atomics MQ-1 Predator πιθανότατα καταρρίφθηκε από ένα S-125, όπως δείχνει μια σειρά από φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής. Όπως γνωρίζετε, κατά τη σοβιετική περίοδο η Συρία παρέλαβε 47 S-125M / Ρ-125M1A «Pechora», και τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει προμηθεύσει στη Συρία τα συγκροτήματα «Pechora-2Μ».
Το περισταικό ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όπως πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου φέρεται να καταρρίφθηκε το καλοκαίρι του 2012 το τουρκικό αναγνωριστικό RF-4E από μια παράκτια πυροβολαρχία αεράμυνας. Επίσης, το περιστατικό αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ εκτελούν αποστολές ISR (παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών) στη δυτική ακτή της Συρίας, η οποία επί του παρόντος δεν ενδιαφέρει σε σχέση με τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις με στόχο το Ισλαμικό Κράτος. Τι ακριβώς παρακολουθούσε το αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, παραμένει άγνωστο. Πάντως, εάν επιβεβαιωθεί η κατάρριψη, αποδεικνύει επίσης ότι ο Άσαντ διαθέτει ακόμη μια επίγεια αεράμυνα που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που λειτουργούν μέσα στο εναέριο χώρο της Συρίας.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου