Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η LUFTHANSA - ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ AIRBUS Α320 ME 150 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλεί η νέα αεροπορική τραγωδία στην καρδιά της Ευρώπης. Και οι 150 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της θυγατρικής της Lufthansa, Germanwings, έχασαν την ζωή τους μετά την συντριβή του Airbus στις γαλλικές Άλπεις. Η γερμανική εταιρεία προς το παρόν αντιμετωπίζει το τραγικό περιστατικό ως δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τονίζει ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατία», λένε από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Airbus της Germanwings που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, συνετρίβη με ταχύτητα 650 χιλιομέτρων την ώρα σε ορεινή, δύσβατη περιοχή των γαλλικών Άλπεων, παρασύροντας στο θάνατο τους 144 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Δείτε live τι μεταδίδει η γαλλική τηλεόραση:



Οι έρευνες που διακόπηκαν για τη νύχτα μετά τη συντριβή ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, η οποία στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τα χαράματα στις νότιες γαλλικές Άλπεις, όπου αναμένονται ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι.
Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας θα μεταβούν σ' αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Τρίτη, το πρωί από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) με προορισμό το Ντίσελντορφ (Γερμανία), με 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.
Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Γερμανοί και Ισπανοί. Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης, ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για φρικιαστικές εικόνες...
Όπως ανέφερε πηγή στο AFP το μαύρο κουτί του Airbus A320, το οποίο εντοπίστηκε εχθές (24/03/2015) στο σημείο της συντριβής, είναι σε «άσχημη κατάσταση» και θα σταλεί για περαιτέρω έρευνες στο Παρίσι. Πρόκειται για το Cockpit Voice Recorder, που κατέγραφε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο.
Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί και το δεύτερο μαύρο κουτί, αυτό δηλαδή το οποίο καταγράφει τα στοιχεία της πτήσης.
lufthansa
μεσα
Στην Ισπανία αποφασίστηκε τρίμερο εθνικός πένθος όπως είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , Σοράγια Σάινθ ντε Σανταμαρία. «Επιπλέον καλούμε σε ενός λεπτού σιγή αύριο (Τετάρτη 25/03/2015) το μεσημέρι όλες τις χώρες», πρόσθεσε.
Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά ήδη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε για εξέταση των δεδομένων του ώστε να καθοριστούν τα αίτια της καταστροφής, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς τόνισε πάντως ότι σε «αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία αιτία» της πτώσης του αεροπλάνου. Πάντως ώρες μετά την συντριβή τα αίτια παραμένουν άγνωστα.
«Τα μόνα πράγματα που μπορώ να πω είναι ότι η ταχεία απώλεια ύψους του αεροσκάφους είναι ανεξήγητη» δήλωσε ο εισαγγελέας. «Δεν υπήρξε καμία επαφή μέσω ασυρμάτου και σε σύντομο χρόνο το αεροσκάφος έχασε ύψος» πριν πέσει στα βουνά, πρόσθεσε. «Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο μέσω ραδιοσυχνότητας αλλά δεν έλαβαν καμία μια απάντηση», είπε. Σύμφωνα επίσης με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας «δώδεκα ιατροδικαστές και ειδικοί ανθρωπολόγοι» θα είναι σε ετοιμότητα την Τετάρτη για να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων χρησιμοποιώντας δείγματα DNA.
Σύμφωνα με ερευνητές η πρόσκρουση του αεροσκάφους στην βουνοπλαγιά ήταν τρομακτική. Και αυτό διότι όπως ανέφεραν πηγές που μετέχουν στις έρευνες για την περισυλλογή κομματιών του αεροπλάνου «τα μεγαλύτερα μέρη που έχουν εντοπιστεί, δεν είναι μεγαλύτερα από μια βαλίτσα». Μεταξύ των αναρίθμητων συντριμμιών «μόνο το σύστημα προσγείωσης μπορεί να προσδιοριστεί» επιβεβαίωσε ένας ερευνητής. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το αεροπλάνο πραγματικά κομματιάστηκε κατά την πρόσκρουσή στο έδαφος.
 81882159 81882158
«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι είναι ένα δυστύχημα και ότι άλλο θα ειπωθεί είναι φήμη», δήλωσε ο Χέικε Μπίρλεμπανχ αντιπρόεδρος της Lufthansa σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.
Πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης πέταξαν πάνω από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέροντας «δραματικές εικόνες».
«Αυτές είναι οι εικόνες της φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβούν στον τόπο της καταστροφής σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).
Η Germanwings ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει "45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα", των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.
Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοίνωσε η ίδια. "Επιπλέον καλούμε σε ενός λεπτού σιγή αύριο (σήμερα, Τετάρτη) το μεσημέρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες", συνέχισε.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέβαλε χθες, Τρίτη, το βράδυ τα συλλυπητήριά του στους Μέρκελ και Ραχόι.
"Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε στενή επαφή και προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι Αμερικανοί μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος", διευκρίνισε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Το Σίδνεϊ ανακοίνωσε επισήμως το θάνατο δύο Αυστραλών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο δύο Κολομβιανών και ο βέλγος ΥΠΕΞ για το θάνατο τουλάχιστον ενός βέλγου πολίτη, θυμάτων της τραγωδίας. Ένας Δανός και δύο Αργεντινοί επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Κοπεγχάγη και το Μπουένος Άιρες, ενώ το Μεξικό έκανε λόγο για ενδεχόμενη παρουσία σ' αυτό τριών Μεξικανών.
Το βράδυ, το Λονδίνο έκανε γνωστό πως στο αεροπλάνο επέβαιναν ενδεχομένως και Βρετανοί.
Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως τα ονόματα δύο Ιαπώνων που διέμεναν στο Ντίσελντορφ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών του Airbus A320.
Δύο τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, και η κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ, 33 ετών, βρίσκονταν επίσης στο αεροσκάφος έπειτα από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ συνοδευόταν από το σύζυγό της και το μωρό της.
Η "ταχεία απώλεια ύψους του αεροπλάνου παραμένει προς το παρόν ανεξήγητη", δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Ρομπέν στο BFMTV. "Δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος" και πριν συντριβεί στον ορεινό όγκο, πρόσθεσε. "Οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου και δεν έλαβαν καμιά απάντηση", σύμφωνα με τον ίδιο.
"Στο στάδιο αυτό θεωρούμε πως πρόκειται για ένα δυστύχημα και οτιδήποτε άλλο αποτελεί εικασία", είχε δηλώσει προηγουμένως η Χάικε Μπίρλενμπαχ, αντιπρόεδρος της Lufthansa, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη.
Η καταστροφή σημειώθηκε σε έναν ορεινό όγκο στον οποίο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οχήματα και ο οποίος φθάνει σε ύψος 2.000 μέτρων. Σύμφωνα με τον στρατηγό της Χωροφυλακής Νταβίντ Γκαλτιέ, "είναι ένα σημείο πολύ δύσκολα προσβάσιμο, στο οποίο μπορεί κανείς να φθάσει μόνο με ελικόπτερο".


"Τα πιο μεγάλα κομμάτια από πτώματα που έχουν εντοπισθεί, δεν είναι μεγαλύτερα απ' αυτή τη μικρή βαλίτσα", δήλωσε ένας ερευνητής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, "δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι" θα μεταβούν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.

Ανάμεσα στα αναρίθμητα συντρίμμια, "μόνο το σύστημα προγείωσης μπορεί να αναγνωριστεί", επιβεβαίωσε ένας άλλος ερευνητής. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε κατά τη σύγκρουσή του στη βραχώδη πλαγιά.



Δύο τραγουδιστές της όπερας του Ντίσελντορφ, ο μπάσος βαρύτονος Όλεγκ Μπρίγιακ 54 ετών και η κοντράλτο Μαρία Ράντνερ 33 ετών επέβαιναν στη μοιραία πτήση. Η Ράντνερ συνοδευόταν από τον σύζυγό της και το μωρό της.
Αυτή είναι η πρώτη αεροπορική τραγωδία στη Γαλλία από τη συντριβή του Concorde της Air France, στις 25 Ιουλίου του 2000 λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι.
Οι πρώτες εικόνες από αέρος που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν μία τεράστια ορεινή περιοχή γεμάτη με συντρίμμια. «Το αεροπλάνο έχει διαλυθεί. Κανένα κομμάτι από τα συντρίμμια του δε φαίνεται μεγαλύτερο από ένα "μικρό αυτοκίνητο"», δήλωσε ο αξιωματούχος της περιοχής.
Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά έχει ήδη εντοπιστεί και «θα εξεταστεί άμεσα», όπως ανακοινώθηκε. Αναμένεται δε, να δώσει απαντήσεις ως προς τις συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή της πτήσης 4U9525. Όλοι οι αναλυτές μέχρι στιγμής πάντως θεωρούν ως πιθανότερη εκδοχή την μηχανική βλάβη. Το μαύρο κουτί περιέχει όλες τις λεπτομέρειες και θα αναλυθεί ενδελεχώς, προκειμένου να φανούν τα αίτια. Κάθε αεροσκάφος έχει δύο μηχανισμούς που αποθηκεύουν τα δεδομένα της πτήσης.
syntrimmia 1
Ένα ακόμη τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, σχεδόν στην ίδια περιοχή, είχε συμβεί πριν από 52 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 1953. Σύμφωνα με τα αρχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο αεροπορικό δυστύχημα του 1953, είχαν σκοτωθεί 42 άτομα όταν ένα αεροσκάφος της Air France είχε καταπέσει 16 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαρσελονέτ, πολύ κοντά στον τόπο της τωρινής καταστροφής
ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου