Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Όταν οι δανειστές μας πιέζουν η Fitch υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία

Όταν οι δανειστές μας πιέζουν η Fitch υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία

"Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου", λέει ο λαός, και σίγουρα ταιριάζει με την είδηση ότι ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία....

Ακόμα και όταν είχαμε μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες αντιστεκόντουσαν στο 5% των μέτρων που ήθελαν να περάσουν οι δανειστές, πάντα κάποιος ή κάποιοι οίκοι αξιολόγησης βρισκόντουσαν να υποβαθμίσουν την ελληνική οικονομία, για να μεταδώσουν μία πίεση!

Η αξιολόγησή πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τον προγραμματισμένο έλεγχο της 15ης Μαΐου λόγω των συνθηκών...ότι πρέπει είναι ο καιρός για εκβιασμό...

Σε CCC από B προηγουμένως υποβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Η Fitch υποβάθμισε κατά τρεις ολόκληρες βαθμίδες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα υποβάθμισε σε C -από Β- την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας και σε B, από ΒΒ προηγουμένως, το Country Ceiling.

Διαβάζουμε στο ΚΟΚΚΙΝΟ ότι :

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, αποτυπώνει την έλλειψη πρόσβασης στην αγορά, τις αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρη εκταμίευση από τους επίσημους πιστωτές, και τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, που έχουν ασκήσει ακραίες πιέσεις στην χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει: “Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης ρευστότητας χωρίς να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στις υποχρεώσεις της για το χρέος, αλλά τα αυξημένα ρίσκα μας έχουν οδηγήσει να υποβαθμίσουμε τις αξιολογήσεις”.

Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει: “Έχουμε αναθεωρήσει πτωτικά τις εκτιμήσεις μας για την ανάπτυξη, στο 0,5% φέτος από το 1,5% τον Ιανουάριο του 2015 και από το 2,5% τον Δεκέμβριο του 2014, με τα ρίσκα για την ανάπτυξη να είναι πτωτικά».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου