Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κοντονής: Αποφασισμένοι να πατάξουμε τις παθογένειες στον αθλητισμό

Κοντονής: Αποφασισμένοι να πατάξουμε τις παθογένειες στον αθλητισμό

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δημοσιοποίησε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με επικαιροποίηση και αυστηροποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά και εισαγωγή νέων μέτρων, που φτάνουν ακόμη και στην διακοπή πρωταθλημάτων ή την αποβολή από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου:

- Πρόστιμα έως 1 εκατ. € και ανάκληση άδειας, για επεισόδια και ρατσιστική συμπεριφορά σε περίπτωση πρόκλησης ή τέλεσης επεισοδίων, αλλά και ρατσιστικών συμπεριφορών να επιβάλει πρόστιμα έως 1 εκατομμύριο ή να ανακαλεί την αθλητική αναγνώριση σε συλλόγους, Ομοσπονδίες ή αθλητές.

- Κεκλεισμένων των θυρών, οριστική διακοπή πρωταθλημάτων και αποκλεισμός από διεθνείς διοργανώσεις επίσης για προληπτικούς λόγους μπορεί να αποφασίζει την διεξαγωγή αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών, την οριστική διακοπή πρωταθλημάτων, ακόμη και τον αποκλεισμό των Ελληνικών συλλόγων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

- Πρόστιμο έως 25 εκατ. € εφόσον δεν εφαρμόζονται οι παραπάνω απαγορεύσεις της Πολιτείας. Θεσπίζονται πρόστιμα για άρνηση παροχής στοιχείων από τους Υπευθύνους, αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για δημοσιεύματα, καθώς και στις οικείες Ομοσπονδίες και Λίγκες, που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τις παραπάνω αποφάσεις του Υπουργού, που μπορεί να φτάνουν και τα 25 εκατομμύρια Ευρώ και τα χρήματα θα διατίθενται για την ενίσχυση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ενώ σε περίπτωση εφέσων οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προκαταβάλουν το 50% του ποσού.

- Σεζόν 2015-16 ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Από τη νέα σεζόν οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλιώς δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό λειτουργίας και δεν θα συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και Κύπελλα, ενώ πλέον το υλικό από τις κάμερες θα χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείο στην ποινική διαδικασία. Το ιδιώνυμο συνεχίζει να υφίσταται και να αυστηροποιείται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις.

- Εισιτήρια μόνο σε λέσχες φιλάθλων, που λειτουργούν με ευθύνη των συλλόγων- 6μηνη φυλάκιση σε παραβάτες παράγοντες. Εισιτήρια μπορούν να διατίθενται μόνο σε Λέσχες που λειτουργούν υπ ευθύνη των συλλόγων σύμφωνα με το Νόμο αλλιώς οι παράγοντες κινδυνεύουν ακόμη και με φυλάκιση 6 μηνών

- Μετάθεση ή αναβολή «ύποπτων αγώνων». Ο Υπουργός δύναται να μεταθέσει ή και να αναβάλει ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Πλέον τακτικοί δικαστές θα στελεχώνουν όλα τα πειθαρχικά όργανα, ενώ θεσπίζεται και πόθεν έσχες για τους διαιτητές. Το σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή προς συζήτηση και θα έχει άμεση εφαρμογή με την ψήφιση του. Μέχρι σήμερα Νόμοι υπήρξαν, σχεδόν ποτέ όμως δεν εφαρμόστηκαν, ενώ ερωτηματικό παραμένει και η στάση πλέον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του.

Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου