Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Έκτακτο δανεισμό «υπόσχεται» ο Νταισελμπλούμ

Έκτακτο δανεισμό «υπόσχεται» ο Νταισελμπλούμ

«Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε πριν από ...λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «μπορεί ακόμη να αναχρηματοδοτηθεί η ίδια, ευτυχώς».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα σημειώνει πρόοδο εκ νέου, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αποσαφηνιστούν περαιτέρω.

«Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου», είπε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL Z.

Ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το Βερολίνο, «αναγκαία προϋπόθεση» ώστε να γίνουν «σοβαρές συζητήσεις» με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του 
διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου