Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg: Στο «χάρτη της κολάσεως» το 2015 η Ελλάδα

Bloomberg: Στο «χάρτη της κολάσεως» το 2015 η Ελλάδα

27-12-2014

Ανάμεσα στα 15 πιθανά «σημεία αναστάτωσης» το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Να φτιάξουν το «χάρτη της κολάσεως για το 2015» ζήτησε τοBloomberg από ξένους πολιτικούς αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτές και στρατιωτικούς συμβούλους.

Πρόκειται για έναν «χάρτη» με τις πιθανές περιπτώσεις που μπορεί να υπερισχύσει το χειρότερο σενάριο και να προκληθεί αναταραχή στον πλανήτη τη χρονιά που έρχεται.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ένας απαισιόδοξος οδηγός για τον κόσμο το 2015», οι αναλυτές τοποθέτησαν τη χώρα μας στο χάρτη αυτό, ανάμεσα στην ουκρανική κρίση, την πτώση του πετρελαίου, την διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, την ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα κι έναν πιθανό πόλεμο Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Το χειρότερο σενάριο για τους αναλυτές είναι να «πέσει» η παρούσα ελληνική κυβέρνηση, και «να ανέλθει στην εξουσία η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα που είναι κατά του ευρώ», αποδυναμώνοντας έτσι τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σημειώνουν μάλιστα πως «όλο και περισσότερες χώρες (της Ευρώπης) αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα. Οι αναποτελεσματικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτυγχάνουν να βρουν απάντηση, και η επιδημία μεταδίδεται σε όλη την αγορά ομολόγων, αναζωπυρώνοντας την κρίση στην ευρωζώνη».



Άλλα καταστροφικά σενάρια είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία, αφού δεν καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί ο καθεστώς Άσαντ και το Ισλαμικό Κράτος.

Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που ίσως εμπλέξει το Ισραήλ σε δράση κατά της Τεχεράνης.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου