Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Λευκή πετσέτα;

Λευκή πετσέτα;

ΕΧΘΕΣ

Από το Μυστήριο

Όταν άκουσα εχθές ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είχα την βεβαιότητα ότι η επίσπευση αυτή αποτελούσε μέρος ενός καλώς οργανωμένου σχεδίου.

Με το φτωχό μου το μυαλό, θεωρούσα δεδομένο ότι η Κυβέρνηση και δη οι Σαμαράς - Βενιζέλος θα είχαν εξετάσει ενδελεχώς τις επιλογές τους και επί της ουσίας θα είχαν εξασφαλίσει ότι ο εκλεκτός τους για Πρόεδρος θα λάμβανε τις ψήφους των 180 βουλευτών εύκολα ή δύσκολα. Αλλιώς θα ήταν καταστροφική η επιλογή τους. Τόσο καιρό το μεθόδευαν, δε μπορεί, θα είχαν επιτύχει το στόχο τους. Από το πρωί σήμερα, η βεβαιότητά μου είχε αρχίσει να μετριάζεται. Πρόσωπα που σέβομαι την γνώμη τους αμφισβητούσαν την ύπαρξη καν σχεδίου εκ μέρους της Κυβέρνησης, και θεωρούσαν ότι όλα είναι στον αέρα.

Λίγο πριν το μεσημέρι μου τηλεφωνεί φίλτατος και με ενημερώνει ότι ο κ. Δήμας είναι ο πιθανότερος υποψήφιος. Το απέκλεισα ευθύς αμέσως, αφού στα δικά μου τα μάτια η εν λόγω υποψηφιότητα απείχε πολύ από το να θεωρηθεί ως η ιδανική. Καίτοι, για ένα εντελώς ανεξήγητο λόγο ο κ. Δήμας θεωρείται πετυχημένος. Από το σύστημα φυσικά. Ο συνομιλητής μου μάλιστα προέβη σε μία ακόμη πιο προωθημένη εκτίμηση, λέγοντάς μου ότι ο κ. Δήμας ήταν ο μόνος, που παρόλο που γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί, δέχθηκε να κατέλθει ως υποψήφιος.

Πολύ φοβούμαι ότι εν τέλει ο φίλτατος έχει δίκιο. Η υποψηφιότητα Δήμα δείχνει χαμένη υπόθεση. Μεθόδευση εκ μέρους της Κυβέρνησης υπήρχε. Ουχί όμως για την εκλογή Προέδρου, αλλά για μια σκληρή προεκλογική σύγκρουση διλημματικού χαρακτήρα.

Κάποιοι ισχυρίζονται ήδη ότι έχει ληφθεί απόφαση για παράδοση εξουσίας. Δεν το πιστεύω. Η εξουσία είναι γλυκιά. Απλώς δεν τους έβγαιναν τελικά τα κουκιά, και αποφάσισαν να ρίξουν τη μεγάλη ζαριά και ό,τι βγει.

Οι πρώτες αντιδράσεις συνηγορούν στην εκτίμηση αυτή, αφού ο ένας μετά τον άλλον εκ των πιθανών βουλευτών που υπολογίζονταν για τη συμπλήρωση του μαγικού αριθμού των 180, αρνούνται ευγενικά μεν, αλλά αρνούνται, να τον ψηφίσουν.

Λες και δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Υποψήφιος που σηματοδοτούσε το καινούριο, εκτός πολιτικής. Αλλά είπαμε, ακόμη και αν υπήρχε, δεν δέχθηκε, αφού 180 γιοκ...

Υ.Γ. 1ο. Εκτός και αν δεν έχω καταλάβει καλά, και ο Πύρρος ο Δήμας είναι εν τέλει ο εκλεκτός.

Υ.Γ. 2ο. Θυμάμαι ακόμη με αποστροφή την τριανδρία Έβερτ - Κανελλόπουλου - Δήμα που επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη το 1990-1993 είχαν θέσει επί επιτροπεία το κόμμα, καλώντας τα κανάλια στο γραφείο τους για να σχολιάσουν μετά από κάθε απόφαση της τότε κυβέρνησης.

Υ.Γ. 3ο. Νιώθω ότι, αν και έχουν περάσει 2 και πλέον χρόνια από τις εκλογές του 2012, τίποτε επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει. Καθώς τα ίδια διλήμματα που τέθηκαν τότε, θα τεθούν και τώρα, αποδεικνύεται ότι βελτίωση δεν επετεύχθη...

Τα Σέβη μου

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου