Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Almaz-Antei: Δικό της «THAAD» αναπτύσσει πλέον η Μόσχα

Almaz-Antei: Δικό της «THAAD» αναπτύσσει πλέον η Μόσχα

Η αεροδιαστημική ασφάλεια αποτελεί βασική διάσταση της ρωσικής εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αρκάντι Μπαχίν.

«Τα ισχυρότερα έθνη του κόσμου ποντάρουν πολλά στην κυριαρχία του διαστήματος, από το αρχικό στάδιο μιας σύγκρουσης. Τέτοιες επιθέσεις μπορεί να αποτελέσουν ζωτικής σημασίας απειλή για τη Ρωσία τώρα και στο εγγύς μέλλον, ενώ η απειλή θα επιδεινωθεί αργότερα», είπε.

Για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής, τώρα και στο μέλλον πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσω του εκσυγχρονισμού των μέσων της ρωσικής αεροδιαστημικής άμυνας. «Η αεροδιαστημική μας άμυνα αποτελεί ζωτικό παράγοντα της εθνικής μας ασφάλειας και η κάλυψη των όποιων κενών πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία αναπτύσσει το δικό της αντιπυραυλικό σύστημα περιοχής, μεγάλου ύψους, όπως το αμερικανικό THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και το GMD (Ground-Based Midcourse Defense), όπως αποκάλυψε ο Πάβελ Σοζίνοφ, επικεφαλής σχεδιαστής συστημάτων της εταιρίας Almaz-Antei.

«Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μέσου και μεγάλου βεληνεκούς, στο τελικό στάδιο της πτήσης τους», δήλωσε. Το ρωσικό σύστημα θα είναι πιο ευέλικτο, υποστήριξε.

Οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει αντιβαλλιστικά συστήματα στη Χαβάη και τη νήσο Γκουάμ, ενώ εικάζεται πως σύντομα το GMD θα πωληθεί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ραντάρ του συστήματος έχουν αναπτυχθεί στο Ισραήλ, την Τουρκία, το Κατάρ και την Ιαπωνία.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου