Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αιματηρά επεισόδια στην Υεμένη με σιίτες αντάρτες

Αιματηρά επεισόδια στην Υεμένη με σιίτες αντάρτες

Πληροφορίες για εισβολή Σιιτών ανταρτών Χούθι στο υπουργείο Αμύνης της χώρας - Έφοδο πραγματοποίησαν και σε γραφεία εφημερίδας - 15 μαθητές σκοτώθηκαν έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Εισβολή ανταρτών Χούθι σημειώνεται στο υπουργείο Αμύνης στην Σαναά της Υεμένης, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλούνται διεθνή δίκτυα.

«Αυτή τη στιγμή, δεκάδες αντάρτες Χούθι έχουν πραγματοποιήσει έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Αμύνης στην Υεμένη στην καρδιά της πρωτεύουσας», δήλωσε η ανώνυμη πηγή, που εξήγησε ότι το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από την άρνηση του υπουργού Αμύνης, Μαχμούντ Σουμπάιχι να επιτρέψει στους Χούθις να έχουν εκπρόσωπους τους στη θέση παρατηρητών σε διάφορα τμήματα του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya υπάρχουν νεκροί και τραυματίες έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι στην περιοχή της Υεμένης, Ράντα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη δύο αυτοκινήτων παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Το πρώτο όχημα εξερράγη σε σημείο ελέγχου που είχαν στήσει αντάρτες Σούθι, τη στιγμή που ένα σχολικό περνούσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 μαθητές.

Ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανικός πυροδοτήθηκε σε αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά σε σπίτι αξιωματικού σε περιοχή που βρίσκεται στα χέρια των Χούθι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, εκπρόσωπος της Υεμένης στην Ουάσιγκτον με ανήρτησή του στο Twitter δήλωσε πως ο πρόεδρος της χώρας, Αμντού Ραμπού Μανσούρ Χαντί, επισκέφθηκε το υπουργείο Αμύνης αναφέροντας πως δεν έχουν εισβάλει αντάρτες Χούθι.

Παρ΄όλα αυτά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ένοπλοι Χούθι εισέβαλαν στα γραφεία της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «al-Thawra» στην Σαναά.

Το κίνημα των ανταρτών Χούθι, Ανσάρ Αλλάχ, ξεκίνησε τις μαζικές διαδηλώσεις τον περασμένο Αύγουστο στη χώρα, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσουν τις επιδοτήσεις καυσίμων.

Η κρίση κλιμακώθηκε φέρνοντας την Υεμένη στο χείλος της διάλυσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το σιιτικό κίνημα των Χούθι κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου