Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Προϋπολογισμός 2015 – Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας! Φοροελαφρύνσεις ε; ΝΑ (το προσχέδιο)

Προϋπολογισμός 2015 – Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας! Φοροελαφρύνσεις ε; ΝΑ (το προσχέδιο)

ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ

Μας λένε ότι:

«Το προσχέδιο προϋπολογισμού κατατίθεται μέσα σε περιβάλλον σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών της χώρας και αποκατάστασης της διεθνούς θέσης και αξιοπιστίας της».

Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, λοιπόν, θα επαναδημοσιεύσουμε τα διαγράμματα της Παγκόσμιας Τράπεζας, που απεικονίζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ της ελληνικής οικονομίας, στα χρόνια του μνημονίου (και δη τα τελευταία δύο του Σαμαρά) για να έχει και εικόνες το παραμύθι του υπουργείου Οικονομικών! Και φυσικά, έχει τρομερή πλάκα να μιλάνε για «αποκατάσταση της διεθνούς θέσης και αξιοπιστίας» της χώρας ΑΥΤΟΙ που -αλλοιώνοντας τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT- μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ είδαν ένα ξεκάθαρο πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ ευρώ!!! Με τη διαφορά ότι οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι δεν βλέπουν MEGA και ANT1.

Θα κόψουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις!

Μας λένε:

«η ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ενισχύεται, η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται»

Το ΧΩΝΙ: Για χρόνια μας έλεγαν ότι η μείωση των μισθών θα φέρει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και τους έσφαξαν τους μισθούς! Γιατί δεν ήρθε η ανάπτυξη; Έκοψαν τα δώρα. Αυξάνουν το ωράριο. Λήστεψαν τα εφάπαξ. Και η ανάπτυξη δεν έφτασε ακόμη. Όμως, οι πανέξυπνοι Έλληνες κυβερνήτες ξέρουν τη λύση στο πρόβλημα. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ!

Το φωνάζουμε εδώ και χρόνια! Αν ήσασταν εσείς ο επενδυτής, θα ερχόσασταν να επενδύσετε στην Ελλάδα με βασικό στα 586, όταν ξέρετε ότι σε λίγους μήνες ο βασικός θα πέσει κι άλλο, το δικαίωμα στην απεργία θα καταργηθεί, και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν καμία προστασία; Γιατί να έρθετε να επενδύσετε τώρα; Γιατί να μην περιμένετε την ολοκληρωτική καταστροφή ΠΡΩΤΑ;

Αυτά ρωτούσαμε με τη φτωχική μας λογική και μας έλεγαν οπισθοδρομικούς, φανατικούς και άλλες τέτοιες αηδίες. ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ που σε κάθε μείωση ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ότι είναι η τελευταία! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ είναι που με τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις υποκριτικές διαβεβαιώσεις και τις κυνικές τους ομολογίες μας οδήγησαν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ στην κορυφή του βουνού και από εκεί ρίχνουν κάθε φορά στο κενό όσους εργαζόμενους τους λέει η τρόικα.

Ποιος χορός του Ζαλόγγου; Εδώ είναι πολύ χειρότερα!

Περιμένανε την «ανάπτυξη... την καλή»!

Μας λένε:

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Το ΧΩΝΙ: Ααααα, για αυτό δεν έχει έρθει ακόμη η ανάπτυξη! Γιατί μέχρι τώρα δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις για να έρθει! Λογικό. Γιατί ο Σαμαράς δεν θέλει μια οποιαδήποτε ανάπτυξη. Είχαν έρθει τέτοιες (απλές) στο μεσοδιάστημα αλλά αρνήθηκε να τις παραλάβει. Θέλει μια «μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη», που όταν έρθει, δεν θα ξαναφύγει. Βρε, άει στο διάολο...

Με μέριμνα... για κοινωνική συνοχή!!!

Μας λένε:

«Οφείλουμε, λοιπόν, να μετατρέψουμε το συντομότερο δυνατό την παρούσα σταθεροποίηση της οικονομίας σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή».

Το ΧΩΝΙ: Πέντε μέρες πριν, πέθανε ένας άνθρωπος στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ. Δύο μήνες νωρίτερα, πέθανε μια γυναίκα στην Κρήτη, επειδή της έκοψαν το ρεύμα και σταμάτησαν τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή. Όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα. Έχουν ρημάξει κάθε κοινωνικό επίδομα. Θέλουν να εξαφανίσουν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «κοινωνικό επίδομα». Έκαναν τον εργαζόμενο... «ωφελούμενο». Διέλυσαν την εργασιακή προστασία. Διέλυσαν την κοινωνική πρόνοια. Διέλυσαν την Υγεία. Έ κοψαν τις προληπτικές εξετάσεις. Ξέσκισαν μισθωτούς και συνταξιούχους. Και τολμούν να μιλούν για «δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή»; Λίγη ντροπή, γαμώ τ... (μα, σε φέρνουν στο αμήν!)

Που είναι οι φοροελαφρύνεις, οεο;

Μας λένε:

«Στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε υιοθετώντας και εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, που εδράζεται στη σταδιακή ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των πολιτών, στη συνέχιση της υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στην περαιτέρω προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και στην επιτάχυνση των δομικών αλλαγών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος».

Το ΧΩΝΙ: Δεν θα κάνουμε την ερμηνεία αυτών που αναφέρονται στο συγκεκριμένο απόσπασμα. Περιττεύει. Περιγράφεται ένα χάος. Ένα μακελειό. Όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ! Η πιο σκληρή λιτότητα που έχει ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ!

Όλα όσα επιβάλλουν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ. Και κάθε χρόνο που θα διαπιστώνεται χρηματοδοτικό κενό, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ! ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ! Και φυσικά, το ξεπούλημα θα συνεχιστεί αμείωτο. Γιατί έτσι θα έρθει η «βιώσιμη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΥΣΙΑ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ;

Ο Σαμαράς δεν είναι που τσαμπουκαλευόταν ότι θα καταθέσει στον προϋπολογισμό τις φοροελαφρύνσεις ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ; Αυτό δεν μας έλεγε; Αυτός δεν ήταν άλλωστε ο συμβολισμός της κίνησής του; Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ΜΟΝΟ με το προσχέδιο; Για να έχει να λέει ότι δεσμεύθηκε για τις φοροελαφρύνσεις;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ... πού πήγαν οι φοροελαφρύνσεις;

Κουβέντα δεν γίνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για φοροελαφρύνσεις φυσικών προσώπων.

Εξαφανίστηκαν, όπως και ο πρόσκαιρος τσαμπουκάς του Μαξίμου, που κάπου πήγε και χώθηκε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! Πού είναι; Πού πήγε και χώθηκε ο άτιμος;

Και μαθαίνουμε ότι ο Σαμαράς δεν θα είναι καν στη συζήτηση στη Βουλή. Το ρόλο του Σαμαρά θα τον παίξει ο Βορίδης (κάνει «αντικατάσταση», που λένε και στο πραγματικό θέατρο). Είναι για γέλια. Όλοι τους είναι για γέλια.

Εμείς, όμως, είμαστε για κλάματα. Σκεφτείτε κάτι: Όταν οι γαλάζιοι διέδιδαν (το θεωρούσαν δεδομένο και το ανακοίνωναν) ότι στον προϋπολογισμό θα κατατεθούν οι φοροελαφρύνσεις, (και μ' αυτό τον τρόπο θα στείλει το μήνυμά της η κυβέρνηση στην τρόικα), Στο ΧΩΝΙ φωνάζαμε ότι όλο αυτό δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τρίκ. Λέγαμε ότι μπορεί να τις καταθέσει στο προσχέδιο αλλά δεν θα μπουν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού ή θα μπουν μαζί με άλλα ισοδύναμα μέτρα (για να μας τα πάρουν διαφορετικά).

ΕΔΩ, όμως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ. Παρουσίασαν ένα έκτρωμα – απόδειξη ψεύδους και αναξιοπιστίας. Γιατί προφανώς, η τρόικα ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΟΧΙ!!! (Είναι που φεύγουμε από την επιτήρηση και γινόμαστε κανονική χώρα....)

Αν, λοιπόν, αυτό είναι το (επικοινωνιακά επιμελημένο) προσχέδιο, φανταστείτε μόνοι σας τι πραγματικά έρχεται στον κανονικό προϋπολογισμό του Νοεμβρίου!

Αλλά είπαμε: Ο Σαμαράς δεν νοιάζεται τι θα γίνει το Νοέμβριο. Τον ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό κλίμα μέχρι το Νοέμβριο...

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου