Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Π. Καμμένος: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ»

Π. Καμμένος: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ»

ΕΧΘΕΣ

Την πεποίθηση πως η χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει την απειλή των δανειστών, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον Realfm ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χθες είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση επ” αφορμή της πρότασης νόμου που έχουμε για τα κόκκινα δάνεια. Μιας πρότασης που με πολύ μεγάλη χαρά σας λέω έγινε αποδεκτή και από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι βασικές αρχές, προκειμένου να συζητηθεί. Ηταν μία σκληρή δουλειά που έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε συνεργασία με επιστήμονες και με τον τομέα της Οικονομίας. Εχω κάνει μία κατ” αρχήν συζήτηση με τον κ. Κουβέλη και θα επισκεφθώ τον κ. Κουβέλη τις επόμενες ημέρες. Εχει υπογραφεί από Ανεξάρτητους Βουλευτές, από τον κ. Πολύδωρα και από τους υπόλοιπους Ανεξάρτητους που θα τους συναντήσω για να μιλήσουν. Γι’αυτό και έχω κάνει μία πρωτοβουλία που αφορά 2,5 εκατ. νοικοκυριά ελληνικά που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση με τα κόκκινα δάνεια».

Φυσικά η ατζέντα της συζήτησης δεν περιορίστηκε στην πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια (πρωτοβουλία που πήρε ο Πάνος Καμμένος μετά από τη σχετική ερώτηση που του έθεσε Το ΧΩΝΙ στη ΔΕΘ). Είπε ο κ. Καμμένος σχετικά: «Ναι, συζητήσαμε και άλλα πράγματα. Συζητήσαμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και για τα διεθνή, συζητήσαμε και για τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθαρίσαμε ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του. Ποια είναι αυτά τα οποία συζητάμε και αυτά που δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση, σε ένα πολύ καλό κλίμα, οδηγεί πιθανόν στην επόμενη ημέρα μέσα από αλληλοσεβασμό των θέσεων και των δύο κομμάτων να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου συνασπισμού προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την απειλή των δανειστών».

Στην επισήμανση αν πρόκειται για κυβερνητικό συνασπισμό ο κ. Καμμένος ήταν ξεκάθαρος: «Κυβερνητικού συνασπισμού» και σημείωσε: «Βλέπουμε ότι στα εθνικά θέματα έχουμε εξελίξεις που δυστυχώς περνάνε στα ψιλά γράμματα. Τον διαμεσολαβητή για τα Σκόπια να μιλά για όνομα Μακεδονία». Στην ερώτηση για το πως θα συνεργαστούν κυβερνητικά οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχουν βασικές διαφωνίες σε θέματα όπως τα εθνικά ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν σημαίνει ότι οι θέσεις τις οποίες έχουμε δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από ένα σχήμα συνεργασίας. Και αυτό είναι το οποίο συζητήσαμε, νομίζω ότι εκεί θα λυθούν τα θέματα αυτά, θα γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές όλων, αλλήλων, προκειμένου να προχωρήσουμε».



ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου