Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι στρατιωτικές ήττες των Ουκρανών κάνουν τον Ποροσένκο να υπόσχεται αυτονομία στους ρωσόφωνους

Οι στρατιωτικές ήττες των Ουκρανών κάνουν τον Ποροσένκο να υπόσχεται αυτονομία στους ρωσόφωνους

Η υποχώρηση των Ουκρανών σε όλο το μέτωπο των εδαφών της Νέας Ρωσίας που αποδικνύει ότι δεν μπορεί να καταβάλει τους αυτονομιστές έχει κάνει τον Ποροσένκο να προσπαθεί να δελεάσει τους ρωσόφωνους για κατάπαυση πυρός με την υπόσχεση της αυτονομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ισχύσει «ειδικό καθεστώς» στις περιοχές όπου κυριαρχούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Πρόσθεσε, δε, πως το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας έχει αποσυρθεί από τα ρωσικά σύνορα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για επιτυχία της εκεχειρίας με τη Ρωσία.

Σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ο Ποροσένκο συμπλήρωσε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά στις πόλεις που πνίγηκαν στο αίμα λόγω του εμφυλίου.

Βέβαια, διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία υποχώρηση σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της χώρας,

«Η Ουκρανία δεν προχώρησε σε καμία υποχώρηση ως προς την εδαφική της ακεραιότητα και η ανατολική χώρα θα παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ντόνετσκ, Αντρέι Πούργκιν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε πως η περιοχή δεν πρόκειται να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου