Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η Γερμανία κατασκοπεύει την "όχι και τόσο σύμμαχο" Τουρκία...

Η Γερμανία κατασκοπεύει την "όχι και τόσο σύμμαχο" Τουρκία...

Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν την Τουρκία για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με πληροφορίες του focus σχετικές με το κατασκοπικό σκάνδαλο που ξέσπασε μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι υπερασπίζονται τις πρακτικές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι σύμμαχοι στη βορειοατλαντική συμμαχία να αντιμετωπίζονται ως φίλοι.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, BND, παρακολουθούσε την Τουρκία από το 1976 ύστερα από έγκριση του Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριου Χέλμουτ Σμίτ σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό.

Μια νέα αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας, μάλλον θα κλιμακώσει τις εντάσεις πάνω στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά η BND είχε εντολές από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών, να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό στη Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του Focus μέσα από τη Γερμανική Κυβέρνηση.

Ο συντηρητικός Hans Peter Uhl υποστήριξε τις ενέργειες της BND λέγοντας ότι υπήρχαν καλοί λόγοι για τις ενέργειες της Γερμανικής υπηρεσίας, αναφερόμενος σε θέματα ναρκωτικών τρομοκρατίας και εμπορίας ανθρώπων.

“Πρέπει να γνωρίζουμε τι μας συμβαίνει.. από την Τουρκία που έχει κάνει αίτηση για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση” δήλωσε στο Focus.

Η Τουρκική Κυβέρνηση στην Άγκυρα, δήλωσε ότι θα ερευνήσει βαθιά τις αναφορές αυτές.. Τη Δευτέρα ο Γερμανός Πρεσβευτής στην Τουρκία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για “συνάντηση”.

“Αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση και χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τη Γερμανία αν υπάρχει έστω και η παραμικρή αλήθεια σε αυτές τις κατηγορίες”, δήλωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. “Αυτές οι πρακτικές μεταξύ φίλων και συμμάχων, που πρέπει να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό, δεν είναι αποδεκτές επ' ουδενί”.

Μερικοί Τούρκοι αξιωματούχοι θέλησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Efkan Ala να δηλώνει ότι αυτό είναι μια νορμάλ όσο και ανεπιθύμητη τακτική...

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε κριτικές εις βάρος της Γερμανίδας Καγκελαρίου που στο σκάνδαλο κατασκοπείας των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εις βάρος της Γερμανίας είχε δηλώσει πώς οι φίλοι δεν πρέπει να κατασκοπεύουν φίλους.

Ωστόσο Γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται η Ωστόσο, μια γερμανική κυβερνητική πηγή που επικαλείται Allgemeine Sonntagszeitung έδωσε μια εξήγηση για την άποψη της Μέρκελ πάνω στο ζήτημα.

"Εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε τα τελευταία χρόνια ότι η θέση αυτή ισχύει για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ", δήλωσε η κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με τον ανώνυμο αξιωματούχο, για το Βερολίνο η “Τουρκία δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τις ΗΠΑ ή τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως η Γαλλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ταυτόχρονα ο ανώνυμος αξιωματούχος πρόσθεσε, η Γερμανία είναι η χώρα που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Τούρκων εκτός συνόρων Τουρκίας με περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκους να ζουν και να εργάζονται στη Γερμανία, επικαλούμενος ζητήματα κρατικής ασφάλειας που έχουν να κάνουν με εξτρεμιστικές ομάδες Τούρκων και Κούρδων οι οποίοι κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων!!.

Η Τουρκική Κυβέρνηση επίσης προσπαθεί καιρό τώρα να πετύχει τους στόχους της μέσω των Τουρκικών ομάδων και οργανώσεων που δρουν στην Γερμανία.! Το σκάνδαλο αυτό ήρθε στην δημοσιότητα από το περιοδικό Der Spiegel όταν το περιοδικό στις 17 Αυγούστου αποκάλυψε ότι η BND παρακολουθεί την Τουρκία τουλάχιστον από το 2009. Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η αποκάλυψη ήρθε μετά τις αποκαλύψεις ότι η Αμερικανική NSA παρακολουθούσε εκατομμύρια Γερμανούς μεταξύ αυτών και το κινητό τηλέφωνο της Γερμανίδας Καγκελαρίου.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου