Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

50000 επιπλέον εφέδρους καλεί το Ισραήλ, μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ από τούνελ


Το Ισραήλ κάλεσε επιπλέον 50.000 έφεδρους 

Το Σάββατο το βράδυ, καθώς εντάθηκαν οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε την κλήση επιπλέον 50000 εφέδρων.  Δυο ισραηλινοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ μέσα από τούνελ και χτύπησαν το τζίπ στο οποίο επέβαιναν.


 Οι μαχητές της Χαμάς -ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του επιτόπου κατά τη διάρκεια της συμπλοκής- προσπάθησαν να μπούνε σε κατοικημένη περιοχή στο Ισραήλ αλλά αναχαιτίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες και προσπάθησαν να υποχωρήσουν πίσω στο τούνελ από το οποίο βγήκαν όπου και χτυπήθηκαν με πύραυλο της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Χθες βράδυ ένας Παλαιστίνιος μαχητής της Χαμάς σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει σπίτι στη περιοχή Eshkol. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο σχόλιο του Ισραηλινού Στρατού σχετικά με δήλωση της Χαμάς ότι ομάδα μαχητών της εισέβαλε από την κεντρική Γάζα στο Ισραήλ και προκάλεσε απώλειες σε μάχη με Ισραηλινούς στρατιώτες .. 

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Yitzhak Aharonovich, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ashdod, επιβεβαίωσε την "εισβολή μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ από τον συνοριακό φράκτη" χωρίς να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Yitzhak Aharonovich κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής Eshkol να μείνουν σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους για λόγους ασφαλείας. 


Η επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζονται ενώ οι ρουκέτες επικεντρώνονται στη Ντιμόνα που βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Ισραήλ, τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες, με ένα από αυτούς πολύ σοβαρά.
ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου