Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΕΕ: Επένδυση 600 εκ. ευρώ για την αποσυμφόρηση του εναέριου χώρου


Στα πρόθυρα του κορεσμού βρίσκονται οι αιθέρες και τα αεροδρόμια της Ευρώπης, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λαμβάνει μέτρα πριν το πρόβλημα διογκωθεί ακόμα περισσότερα, θέτοντας, μεταξύ άλλων, σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.
  
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την χρηματοδότηση έρευνας ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για την αποσυμφόρηση του εναέριου χώρου της ηπείρου, με δεδομένο ότι για τα επόμενα 10-20 χρόνια προβλέπεται αύξηση του αριθμού των πτήσεων κατά 50%.
 
Στόχος είναι η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας που απαιτείται για τη δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, ενός φιλόδοξου σχεδίου που αποσκοπεί στη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, στον διπλασιασμό της χωρητικότητας του και στη μείωση κατά το ήμισυ του κόστους διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατακερματισμός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες δαπάνες για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ ενώ κάθε αεροσκάφος διανύει κατά μέσο όρο 42 χιλιόμετρα περισσότερα απ' ό,τι χρειάζεται κανονικά. Αυτό έχει ως συνέπεια μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων, υψηλότερες εκπομπές ρύπων, αυξημένα τέλη χρηστών και μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου