Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Βόρεια και Νότια Κορέα συνεδριάζουν στο «Χωριό Εκεχειρία»


Βόρεια και τη Νότια Κορέα αξιωματούχοι συναντήθηκαν σε ένα «χωριό ανακωχή» για συνομιλίες ελπίζει κανείς εκπρόσωπος θα βοηθήσει σταδιακά στην αποκατάσταση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Η μαραθώνια σύνοδο στο Panmunjom, όταν η συμφωνία ανακωχής που έληξε τον πόλεμο της Κορέας υπεγράφη πριν από 60 χρόνια τον επόμενο μήνα, ήταν η πρώτη του είδους της στην κορεατική χερσόνησο από τον Φεβρουάριο του 2011.
Καμία συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί μετά από 15 ώρες διαπραγματεύσεων, ανέφερε το Associated Press.
Ωστόσο, οι συνομιλίες θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης από τις δύο πλευρές των συνόρων, για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

Η Νότια Κορέα έχει προτείνει η συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Σεούλ.
Chun Hae-sung, ενοποίηση αξιωματικός της Νότιας Κορέας πολιτική, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα "φροντίσει διοικητικά και τεχνικά ζητήματα, προκειμένου να φιλοξενήσει με επιτυχία τις συνομιλίες των υπουργών».
Είπε ότι η νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία θα έχετε κατά νου ότι οι σχέσεις με το Βορρά θα ξεκινήσει από «μικρά πράγματα και τη σταδιακή οικοδόμηση εμπιστοσύνης".
Νότιας Κορέας αντιπρόσωποι πάρετε το λεωφορείο να φύγει για το χωριό ανακωχή της Panmunjom
Οι εκπρόσωποι έκανε το ταξίδι στην Panmunjom με πούλμαν
Οι εντάσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας κλιμακώθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν απειλείται η Βόρεια πυρηνικού πολέμου και κήρυξε το 1950 κενό ανακωχή, μετά από μια πυραυλική δοκιμή και μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύσεις πυραύλων.
Τον Απρίλιο, το τράβηξε 53.000 εργαζομένους της από κοινού-run πάρκο εργοστάσιο στη συνοριακή πόλη της Kaesong, οδηγώντας τελικά στο κλείσιμο του site.
Νότια Κορέα απέσυρε την τελευταία του προσωπικού του το Μάιο.
Αν οι υπάλληλοι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις υπουργικές συνομιλίες, η συνάντηση αυτή αναμένεται να επικεντρωθεί στην επαναλειτουργία των εργοστασίων, καθώς και άλλα έργα που αποσκοπούν στο να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου