Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι έστειλαν στην Κύπρο 7 Φρεγάτες, υποβρύχια και δύναμη SAT – Μόνιμη παρουσία νοτιοδυτικά του νησιού?

Οι Τούρκοι έστειλαν στην Κύπρο 7 Φρεγάτες, υποβρύχια και δύναμη SAT – Μόνιμη παρουσία νοτιοδυτικά του νησιού?


Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ναυτική στρατιωτική εκπαίδευση» θα διεξάγουν κοντά στην Κύπρο «ασκήσεις» με σκοπό την δημιουργία προκλήσεων εν αναμονή της άφιξης του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου .

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ναυτικής εκπαίδευσης στα «διεθνή ύδατα» στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού της Κύπρου με την παρουσία ολόκληρου στολίσκου μονάδων επιφανείας ομάδας υποβρυχίων και κομάντος.

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Κύπρου πραγματοποιήθηκε ναυτική εκπαίδευση από τις 18 -22 Δεκεμβρίου 2017, με την παρουσία των φρεγατών: TCG Gediz, TCG Barbara, TCG Kalkan, TCG Mızrak, TCG Bora, TCG Meltem, και TCG Melter, παρουσία αριθμού υποβρυχίων και ομάδας κομάντος SAT.

Το σκηνικό είναι γνώριμο και αφορά την δημιουργία «παγίδας» για την κυπριακή δημοκρατία και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων που σημειωτέων θα ελλιμενιστούν εκεί κοντά για να συνεχίσουν τις «ασκήσεις τους» αναμένοντας το γεωτρύπανο.

Οι Τούρκοι κατεβάζουν πλωτό γεωτρύπανο στην Κύπρο αρχές του 2018 ενώ έχουν «γεμίσει» με NAVTEX όλη την περιοχή έχοντας διττό σκοπό.

Πρώτον να διακόψουν πάση θυσία την εξόρυξη της Κύπρου με το δικό της πλωτό γεωτρύπανο και δεύτερον να παρουσιαστούν οι ίδιοι ως συν-κυρίαρχοι στην ίδια περιοχή.

Το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Deepsea Metro 2, αναμένεται να φθάσει στην Τουρκία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο προετοιμασίας για διερευνητικές υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα στις αρχές του επόμενου έτους, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Το πλοίο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από την Turkish Petroleum Corporation (TPAO), απέπλευσε από το λιμάνι Hoylandsbygda της Νορβηγίας και αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιώντας δύο σεισμικά πλοία, αλλά το Deepsea Metro 2 θα είναι το πρώτο ενεργό ερευνητικό πλοίο της χώρας.

Ο Έλληνας Α/ΓΓΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης μιλώντας προχθές στους στρατιωτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν το γεωτρύπανο που αγόρασαν για να προκαλέσουν στην κυπριακή ΑΟΖ και να δημιουργήσουν μία κρίση προκειμένου να προωθήσουν τις αξιώσεις τους σε βάρος της Κύπρου και για να βάλουν πόδι στους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τον Α/ΓΕΕΘΑ αυτό θεωρείται δεδομένο και τα όσα είπε δεν ήταν σε κλίμα ηττοπάθειας, αλλά απόλυτου ρεαλισμού, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά στο Πεντάγωνο τις τουρκικές κινήσεις και βλέψεις. Αυτό είναι άλλωστε που έχει κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση ενός «θερμού επεισοδίου» στην Κύπρο. Το περιέγραψε ο κ. Αποστολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «υπάρχουν σχέδια» και έφερε ως παράδειγμα τις εγκαταστάσεις του Πρίνου.

Εκτίμησε ωστόσο πώς ο «βήχας» των Τούρκων θα κοπεί όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται πλέον στην κυπριακή ΑΟΖ και τις δυνάμεις που αυτοί ενεργοποιήσουν.

Η ουσία είναι ότι μόνοι μας θα τους αντιμετωπίσουμε όπως τόσες και τόσες φορές και έτσι σκέπτεται και σχεδιάζει το ελληνικό πεντάγωνο…που σίγουρα έχει «στείλει» τα δικά του «όπλα» στην περιοχή για να « κατευνάσουν» τις «ορμές» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.







pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου