Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ στην Αγκυρα για τους S-400: Αφαίρεσαν από τη Τουρκία την διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής του 2018!

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ στην Αγκυρα για τους S-400: Αφαίρεσαν από τη Τουρκία την διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής του 2018!


Το ΝΑΤΟ αφαίρεσε από την Τουρκία την διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής του 2018 που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, σε μία ευθεία προειδοποίηση του τι θα μπορούσε να συμβεί αν παραβιαστεί το εμπάργκο όπλων στην Ρωσία και τελικά η Αγκυρα αγοράσει το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα μακρού βεληνεκούς S-400.

«Αναμένω πως η Συνάντηση Κορυφής του 2018 θα λάβει χώρα εδώ στις Βρυξέλλες, το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από συνάντηση στα κεντρικά του ΝΑΤΟ, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τον Ρ.Τ.Ερντογάν που είχε ανακοινώσει ότι η Σύνοδος επρόκειτο να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία, ηγήθηκαν της αντιτουρκικής εκστρατείας, αλλά οι ΗΠΑ έδωσαν τελικά την έγκριση καταδεικνύοντας ότι οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις περνούν φάση δοκιμασίας.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται ρητά να αγοραστούν καινούριας κατασκευής ρωσικά οπλικά συστήματα από χώρα του ΝΑΤΟ, μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία. Αν κάποιο μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάσει την συγκεκριμένη συμφωνία, θα έρθει αντιμέτωπο με την σειρά του με κυρώσεις από άλλα μέλη!

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που η τουρκική ηγεσία δεν το έχει απαντήσει μέχρι σήμερα πώς θα το αντιμετωπίσει. Να σημειώσουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει «τραβήξει το αυτί» της Ελλάδας πριν δύο χρόνια για ήσσονος σημασίας προμήθειες από την Ρωσία, όπως τα αντιαρματικά Kornet-E (η τρίτη παρτίδα), το εργοστάσιο κατασκευής της Καλάσνικοφ στο Αίγιο κλπ.

Ο τουρκικός Στρατός πολιορκεί την Αφρίν, όπου βρίσκονται ως «ασπίδα» αμερικανικά στρατεύματα, ενώ οι Ρώσοι έχουν αποχωρήσει για να μην βρεθούν «στη μέση» όταν ξεσπάσει η καταιγίδα…




pronews.gr

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου