Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα!

ΤΟΥΡΚΙΑ:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα!


Την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας,

συνέστησε μόλις δύο μέρες πριν λήξει το ισχύον μέτρο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σε ανακοίνωσή του προτείνει να παραταθεί εκ νέου για 3 ακόμα μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας επισημαίνει ότι συνέστησε στο υπουργικό συμβούλιο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τρεις μήνες.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί αργότερα και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί του ζητήματος.

Τονίζεται δε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη μόλις δύο ημέρες προτού λήξει το μέτρο και μία ημέρα μετά τη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

Επισημαίνεται μάλιστα, ότι δύο μέρες πριν το δημοψήφισμα της Τουρκίας, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο να παραταθεί εκ νέου το χρονικό διάστημα στο οποίο θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βέβαια, μία τέτοια κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την κυβέρνηση Ερντογάν καθώς της επιτρέπει να παρακάμπτει το κοινοβούλιο για τη θέσπιση νέων νόμων και να περιορίζει ή να αναστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Τονίζεται δε, ότι η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου επέφερε «σημαντικούς» περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βενετίας, μια ομάδα νομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Περισσότεροι μάλιστα από 113.000 άνθρωποι από την αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τον στρατό και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από την 15η Ιουλίου ενώ έχουν κλείσει περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου