Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΜΕΤΡΑΜΕ ΩΡΕΣ...ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…

ΜΕΤΡΑΜΕ ΩΡΕΣ...ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…


Η μεγάλη και κρίσιμη ημέρα για την γειτονική Τουρκία πλησιάζει...

Τα περίπου 60 εκατομμύρια των Τούρκων ψηφοφόρων καλούνται στις κάλπες την Κυριακή του Πάσχα για να αποφανθούν με ένα «ναι» («evet») ή ένα «όχι» («hayir»), υπέρ ή κατά της αναθεώρησης του τουρκικού Συντάγματος και της μετάβασης προς μια εκτελεστική υπερπροεδρία υπό τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη της κάλπης θα είναι αμφίρροπη μέχρι τέλους. Και ο νικητής θα κριθεί στο φινάλε...

Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος και την εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως στην Τουρκία δεν βοηθούν για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Μάλιστα, ακόμη και η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην αντιπολίτευόμενη εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» δείχνει σημαντική διαφορά υπέρ του «όχι» με 53,9 % ενώ το «ναι» να περιορίζεται στο 46,1%. Δυο άλλες χθεσινές δημοσκοπήσεις έδειξαν μικρό προβάδισμα του «ναι» έναντι του «όχι» ενώ στην δεύτερη την νίκη του «όχι».

Επίσης, η εταιρεία δημοσκοπήσεων Γκεζιτζί, σε έρευνα που διενήργησε μεταξύ 8-9 Απριλίου σε 10 από τους 51 νομούς της Τουρκίας, δείχνει ότι το «ναι» προηγείται οριακά κατά 51.3% έναντι του «όχι», που συγκεντρώνει το 48.7% των ψήφων.

Το 8% των αναποφάσιστων θα κρίνει τον νικητή...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το ποσοστό αναποφάσιστων γύρω στο 8%. Και με δεδομένη την πολύ μικρή διαφορά του «ναι» με το «όχι», αυτό το 8% θα κρίνει εν πολλοίς και τον νικητή την Κυριακή.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου