Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τύμπανα πολέμου – Αρχηγός ΓΕΣ: «Όταν θα χρειαστεί να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν»

Τύμπανα πολέμου – Αρχηγός ΓΕΣ: «Όταν θα χρειαστεί να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν»


Ο Στρατός Ξηράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφθούν πώς θα αντιμετωπίσουν τις απειλές, το πλαίσιο των οποίων καθορίζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώνας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».

«Με βάση λοιπόν το Υπουργείο μας και το ΓΕΕΘΑ και τις κατευθύνσεις τις οποίες έχουμε, ο ελληνικός στρατός βρίσκει λύσεις. Θα ήθελα να πω κάτι πολύ σημαντικό: Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι απειλές. Γιατί αν ψάχνουμε για τις απειλές και αναζητούμε λύση για κάθε απειλή πιθανόν κάτι να ξεχάσουμε πιθανόν κάτι να μην ερμηνεύσουμε σωστά.

»Εκείνο το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφτούνε το πώς θα αντιμετωπίσουνε τις απειλές. Δημιουργούμε τους ανθρώπους με την ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν κάθε τι», ανέφερε.

Παράλληλα ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι η άμυνα της χώρας είναι ο «κύριος λόγος ύπαρξής μας». Για να το επιτύχουμε αυτό συνέχισε «εκτός από τη σκληρή εκπαίδευση την οποία κάνουμε και τις ασκήσεις μας, έχουμε ανοίξει τις σκέψεις μας και στην εξωστρέφεια με την κοινωνική προσφορά» καθώς «θεωρούμε και πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν. 


Ο ελληνικός Στρατός πρέπει να είναι στενά διασυνδεδεμένος με τον ελληνικό λαό και για να γίνει αυτό πρέπει από την περίοδο της ειρήνης να του προσφέρουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχουμε» συνέχισε και αναφέρθηκε στη στήριξη των απομακρυσμένων νησιών και των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τη διάθεση στρατιωτών και αξιωματικών ιατρών, στη ΜΟΜΚΑ και το Μηχανικό για την αντιμετώπιση καταστροφών, στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στη Δήλο από στρατιώτες κλπ.

O αρχηγός ΓΕΣ αφού επισήμανε ότι «παρελθόν και παρόν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον», ευχαρίστησε δε τόσο τον προηγούμενο αρχηγό όσο και τους πριν από αυτόν αρχηγούς και όλα τα στελέχη που έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον το οποίο «φτάνει, έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι το περιμένουμε. Με σύνεση, με λογική και με τεράστιο πάθος για αυτό το οποίο κάνουμε το προγραμματίζουμε σε δύο επίπεδα: οργανωτικά και επιχειρησιακά. Με καινοτόμες λύσεις, με δράσεις άμεσες και επίκαιρες», παρατήρησε.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λεβεντιά και την υπερηφάνεια των στρατιωτών μας που αν και ολοκληρώνουν την 5μηνη υπηρεσία σε δύσκολες φρουρές «δεν θέλουν να φύγουν και να γυρίσουν στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για εμάς και για τη δουλειά που κάνουμε», κατέληξε.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου