Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ: Κοσσοβάροι προς Ρωσία.. σας παρακαλούμε αναγνωρίστε μας

Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ: Κοσσοβάροι προς Ρωσία.. σας παρακαλούμε αναγνωρίστε μας


επιμέλεια Δαναός για το Hellas-now.com

Ο Χασίμ Θάτσι ζήτησε από την Μόσχα να βλέπει πέρα από τα συμφέροντα της Σερβίας όταν εξετάζει τις «σχέσεις με το Κόσοβο» και – «όχι να τους συγκρίνουν με την Κριμαία.»

Σύμφωνα με το δίκτυο Tanjug, αυτό αναφέρθηκε τη Δευτέρα από τη δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου, το κανάλι RTK.

“Η Ρωσία θα πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο και μ’αυτό τον τρόπο να ελαφρύνει το βάρος που φέρει η Σερβία.’’, τόνισε ο Θάτσι, o πρόεδρος του Κοσόβου, σε μια συνάντηση των κοινοβουλευτικών επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων που έλαβε χώρα στην Πρίστινα.

Κάλεσε ακόμη τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν το έχουν κάνει ακόμα, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον Θάτσι – η διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ‘’δεν ήταν μονομερής’’ – αντιθέτως, όπως εξήγησε, ήταν συντονισμένη με ‘’διεθνείς εταίρους’’.

Προηγουμένως τη Δευτέρα, τα μέσα ανέφεραν ότι ο Θάτσι απευθύνθηκε στην Ισπανία με μια έκκληση αναγνώρισης – τονίζοντας αυτή τη φορά ότι οι διασπαστικές κινήσεις της Ισπανίας δε σχετίζονταν σε καμία περίπτωση με την αντίστοιχη κίνηση στη νότια επαρχία του Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία.

Οι προσπάθειες του Θάτσι ήρθαν λίγες μέρες μετά την 9η επέτειο της μονομερούς διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, την οποία η Σερβία συνεχίζει να θεωρεί ως παραβίαση του Συντάγματος, της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Η Ισπανία είναι μία από τις πέντε χώρες των συνολικά 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το έδαφος ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία ενώθηκε με την Κίνα αγνοώντας την προκήρυξη. Σημειωτέον ότι η Αμερική, η Γαλλία και η Αγγλία αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος λίγο μετά την προκήρυξη της 17ης Φεβρουαρίου 2008 που έγινε στην Πρίστινα τονίζει το inserbia.info

Hellas-now.com


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου