Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Νίκη Μακρόν επί της Λεπέν «δείχνει» νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Νίκη Μακρόν επί της Λεπέν «δείχνει» νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία


Ο ανεξάρτητος Εμμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει εύκολα την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά η έκβαση μιας μονομαχίας ανάμεσα στην ίδια και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν είναι περισσότερο αμφίρροπη απ' ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της Opinionway έδειξε πως η Λεπέν θα κέρδιζε 42% των ψήφων, σε σύγκριση με 52% για τον Φιγιόν, που πλήττεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, σε περίπτωση που αυτός ο τελευταίος προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της Λεπέν σε δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο μέχρι στιγμής φέτος.

Κατά τα λοιπά τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι παρόμοια με αυτά προηγούμενων ερευνών --με την Λεπέν να παίρνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά στη συνέχεια να χάνει είτε από τον Μακρόν είτε από τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λεπέν παίρνει 26% στον πρώτο γύρο, σε σύγκριση με 22% για τον Μακρόν και 21% για τον Φιγιόν.

Ο κεντρώος Μακρόν είναι στη συνέχεια ο υποψήφιος που είναι το πιθανότερο να κερδίσει την Λεπέν στον δεύτερο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 63% των ψήφων, ενώ η Λεπέν 37%, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου