Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τι μετέφεραν οι Τούρκοι απέναντι από τα νησιά και τον Έβρο

Τι μετέφεραν οι Τούρκοι απέναντι από τα νησιά και τον Έβρο 


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (ΚΙΝΔΥΝΟΣ- Τοποθετούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου «Koral» απέναντι από τα νησιά μας οι Τούρκοι!), είχαμε επισημάνει ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην τοποθέτηση χερσαίων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, στις μικρασιατικές ακτές απέναντι από τα νησιά μας, για λογαριασμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες θωρακισμένα οχήματα τύπου Cobra εφοδιασμένα με σύστημα METRAVIB Pilar V τοποθετούνται σταδιακά στον Έβρο, στις ακτές της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα κοντινά με την τουρκική ενδοχώρα νησιά μας καθώς και στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Το METRAVIB Pilar V είναι ένα σύστημα που εντοπίζει με τρομερή και απόλυτη ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο, τους πυροβολισμούς από όπλα μεσαίου διαμετρήματος από μικρές και μεσαίες αποστάσεις με βάση τα ηχητικά κύματα που παράγονται από τον πυροβολισμό.

Ο τουρκικός στρατός ήδη έχει εγκαταστήσει αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα ακουστικής ανίχνευσης πυροβολισμών με την ονομασία Metravib Pilar V σε τουλάχιστον 80 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα Cobra .

Σε σύγκριση με προηγούμενα συστήματα το Pilar V είναι πιο «στιβαρό» και ακριβές. Το σύστημα «φιλτράρει» εξονυχιστικά κάθε εξερχόμενο πυροβολισμό προσδιορίζοντας με ακρίβεια το σημείο από το οποίο προήλθε. Μπορεί να ανιχνεύσει τα πυρά από αυτόματα τυφέκια , καθώς και μεσαίου διαμετρήματος πυροβόλα .

Στην συνέχεια όπως είναι κατανοητό εφόσον το σύστημα δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία….τα τουρκικά πυροβόλα, όλμοι, συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών , είτε οποιοδήποτε σύστημα όπλων καμπύλης τροχιάς θα δύναται να «εξουδετερώσει» την «απειλή» μέσα σε μικρό διάστημα.

Ο ακουστικός αισθητήρας είναι τυπικά τοποθετημένος στην οροφή του ειδικού θωρακισμένου οχήματος παρέχοντας κάλυψη 360 ° , και δίνοντας στοιχεία για «εισερχόμενους» πυροβολισμούς με ακρίβεια εντός ± 2 ° και ± 3 ° σε ανύψωση. Η ακρίβεια φάσματος δηλώνεται ως ± 10%.

Το Pilar V έχει επίσης ενσωματωμένη μονάδα πλοήγησης και η θέση του σκοπευτή εμφανίζεται στην οθόνη του χειριστή, η οποία ενημερώνεται με τις κινήσεις του οχήματος.

Σε απόλυτο συνδυασμό με τον χερσαίο παρεμβολέα Koral επί κινητού οχήματος της εταιρείας Aselsan το οποίο είναι τοποθετημένο σε ειδικό όχημα 8×8, το οποίο είναι εφοδιασμένο με ραντάρ ηλεκτρονικής υποστήριξης (CORAL), οι ελληνικές θέσεις και οπλικά συστήματα θα βρεθούν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της «απέναντι» πλευράς .

Επισημαίνεται ότι το σύστημα CORAL χρησιμοποιείται και για τον εντοπισμό στόχων, και την ταυτοποίηση, εναέριων , επίγειων και θαλάσσιων στόχων έχοντας εμβέλεια 100 χιλιομέτρων .

Επίσης, ΤΠΚ και τα άλλα πλοία του ελληνικού στόλου θα βρεθούν κάτω από τον κίνδυνο του τουρκικού αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), το οποίο έχει τοποθετηθεί σε άγνωστο αριθμό μικρών ταχύπλοων σκαφών ONUK MRTP® 33 Fast Patrol / Attack Craft κλάσης Κ, τα οποία αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη στο Αιγαίο.

Μιλάμε δηλαδή για ένα πλέγμα σύγχρονων συστημάτων με τα οποία «εγκλωβίζεται» από την τουρκική στρατιωτική ηγεσία ειδικά το Αιγαίο για μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Περιττό να τονίσουμε ότι η Τουρκία αποκτά συνεχώς στρατιωτικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο, και στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πράξει αυτό που » επιθυμεί».

Σαφώς όμως και χωρίς ίχνος υπερβολής, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στο ΝΑΤΟ, θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο σε πιθανή σύγκρουση, αλλά απαιτείται και η εσπευσμένη απόκτηση νέων εξελιγμένων συστημάτων από την πλευρά μας το ταχύτερο δυνατό, για να «ψαλιδιστούν» οι φιλοδοξίες της «απέναντι πλευράς» το συντομότερο……..























ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου