Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Έχασε και δεύτερο μαχητικό, ένα Su-33, το «Κουζνέτσοφ»;

Έχασε και δεύτερο μαχητικό, ένα Su-33, το «Κουζνέτσοφ»;


ΕΧΘΕΣ

Πληροφορίες που κυκλοφορούν σε έγκυρα μέσα εξειδικευμένα στα ζητήματα άμυνας, υποστηρίζουν ότι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», το οποίο έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο, έχασε και άλλο ένα μαχητικό, τρεις εβδομάδες περίπου (14 Νοεμβρίου) μετά την απώλεια ενός MiG-20KUBR.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες που δημοσιεύει ο έγκυρος Aviationist, μαχητικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-33 Flanker του ρωσικού Ναυτικού, συνετρίβη το Σάββατο, κατά τη δεύτερη προσπάθεια που κατέβαλε ο πιλότος για να προσνηωθεί στο αεροπλανοφόρο, καθώς δεν μπόρεσε να πετύχει το καλώδιο αγκίστρωσης που επιβραδύνει ταχέως και ακινητοποιεί το μαχητικό.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, με πρώτο απ’ όλα την οριστική επιβεβαίωση του φερομένου ως συμβάντος. Κατά τα άλλα, οι πηγές επιμένουν ότι επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες με ορατότητα περί τα 10 χιλιόμετρα, ενώ υπήρχε «κατάσταση θάλασσας 4» και ταχύτητα ανέμων περί του 12 κόμβους.

Για μια ακόμη φορά, η θετική είδηση είναι ότι ο πιλότος φέρεται να κατάφερε να χρησιμοποιήσει ευτυχώς το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους και περισυλλέχτηκε από ναυτικό ελικόπτερο που κινητοποιήθ8ηκε αστραπιαία. Πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικής επιβεβαίωσης από ρωσικής πλευράς, ένα τέτοιο περιστατικό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τη ρωσική ναυτική Αεροπορία.

Την ίδια στιγμή θα έδινε υπόσταση στη φημολογία – πληροφορίες που κυκλοφορούν για προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροπλανοφόρο, με τη ρωσική ηγεσία να αναζητά το πρόσχημα ώστε να το αποσύρει, χωρίς να πληγεί σημαντικά η εικόνα της ισχύος του ρωσικού Ναυτικού, ακυρώνοντας στην πράξη τα οφέλη που ανέμενε από την ανάπτυξή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

defence-point.gr


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου