Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συμβούλιο Εφετών: «Όχι» στην έκδοση των τελευταίων δυο Τούρκων αξιωματικών

Συμβούλιο Εφετών: «Όχι» στην έκδοση των τελευταίων δυο Τούρκων αξιωματικών


Να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι δύο τελευταίοι Τούρκοι αξιωματικοί αποφάσισαν σήμερα, Πέμπτη (08/12/2016) ομόφωνα οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, διατάσσοντας παράλληλα την άρση της κράτησής τους.

«Σας καλώ και σας παρακαλώ να απορρίψετε το αίτημα των τουρκικών αρχών», τόνισε νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Γ. Βούλγαρης απευθυνόμενος στους δικαστές, καλώντας τους να «πάνε κόντρα στο ρεύμα».

«Σε αυτά τα έδρανα έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες δικαστών και εισαγγελέων που έμειναν στην ιστορία γιατί δεν σκέφτηκαν το ρεύμα, αλλά μόνο οδηγό είχαν τη συνείδησή τους. 


Πέρασε ένας Τερτσέτης, Πολυζωίδης και χωρίς να φοβούνται πήγαν κόντρα στο ρεύμα. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Ακούγοντας τη συνείδησή σας να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας. Μα θα μου πείτε ότι οι διεθνείς σχέσεις τί θα γίνουν; 

Βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα να ακούω για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις. Εσείς δεν είστε διπλωμάτες και δεν έχετε διχαλωτή γλώσσα. Είστε δικαστές και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας…», είπε στη συγκλονιστική αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (06/12/2016) το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών (από τους οκτώ συνολικά)

www.newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου