Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια για τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη

Επεισόδια για τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη


Άγρια επεισόδια και καταστροφές σημειώθηκαν στην Ξάνθη το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή
τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν λίγο μετά την ολοκλήρωση πορείας διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν για τα εγκαίνια των γραφείων, τα οποία είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ξάνθη.

Μια ομάδα περίπου 300 αντιεξουσιαστών αρχικά συγκεντρώθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και επιχείρησε να τα προσεγγίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βρισκόταν υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό, μιας και είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας μολότοφ, ενώ παράλληλα προκάλεσαν καταστροφές στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και σε καταστήματα της περιοχής. Ακολούθως κατέστρεψαν ένα τραπεζικό υποκατάστημα και έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ.





Δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οδομαχίες, με τους τελευταίους να πετούν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα.



Μετά από λίγη ώρα και αφού το κέντρο της πόλης θύμιζε πεδίο μάχης τα επεισόδια έλαβαν τέλος με τους αντιεξουσιαστές να κατευθύνονται στον χώρο του Πανεπιστημίου. Για τις φωτιές που προκλήθηκαν κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ οι Αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή.



xanthinea.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου