Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η σιωπή του Ομπάμα στη Μέρκελ για το ελληνικό χρέος κι ο διαμελισμός της Ευρώπης

Η σιωπή του Ομπάμα στη Μέρκελ για το ελληνικό χρέος κι ο διαμελισμός της Ευρώπης


Μία ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα εκπομπή έκανε σήμερα στον Real FM ο Γιώργος Τράγκας.

Όπως είπε για την επίσκεψη Ομπάμα στη Γερμανία: «Σιγή ασυρμάτου στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος. Ο Ομπάμα άλλαξε περιβάλλον, άλλαξε ντεκόρ και μετά τον περίπατο στον Παρθενώνα και στο μουσείο της Ακρόπολης δήλωσε ότι εάν ήμουν Γερμανός θα ψήφιζα την κα Μέρκελ. Επί μία ώρα που κράτησε η κοινή συνέντευξη τύπου του Μπάρακ Ομπάμα και της Μέρκελ στο Βερολίνο δεν έθιξαν καθόλου το θέμα του χρέους. ...

Απάντησαν ακόμη και για τα πυρηνικά του Ιράν αλλά για όσα ειπώθηκαν 24 ώρες νωρίτερα στην Αθήνα σιγή ασυρμάτου, σιγή ιχθύος. Το Βερολίνο, όπως όλα δείχνουν προειδοποίησε τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο έδαφός του. Και με τις δηλώσεις του κου Σόιμπλε κατέδειξε και απέδειξε ότι υπάρχει βαριά κατοχή στην Ελλάδα. 

Απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός είναι κατεχόμενος λαός και δεν του επιτρέπεται να συζητά εκτός συνόρων του τα προβλήματά του και τα αιτήματά του. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι στην κυριολεξία κουίσλινγκ ή εντελώς άμυαλος όποιος Έλληνας πολιτικός ευθυγραμμίζεται με την άποψη ότι οι ξένοι, οι Γερμανοί και μόνο οι Γερμανοί θα δώσουν λύση στο πελώριο και διαλυτικό για το έθνος πρόβλημα του χρέους».

Συνθήκες διαμελισμού…

Τι θα γίνει με την Ευρώπη; «Δυστυχώς, όλοι έρχονται στα λόγια μου. Όσα έλεγα επί 6 συναπτά έτη και για όσα κατηγορήθηκα, τα αποδέχονται ασμένως ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι πολιτικοί, οι συνάδελφοί μου και γενικά η ελληνική κοινωνία. Είναι άλλο πράγμα να ανήκουμε στη Δύση και άλλο πράγμα να αποδεχόμαστε την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και στο ευρώ. Αποδείχθηκε ότι εμείς είμαστε με το ευρώ αλλά το ευρώ δεν είναι μαζί μας. 

Η αγαπητή κα Μπακογιάννη έσπευσε να πει χθες ότι είναι απρεπείς οι δηλώσεις του κου Σόιμπλε. Καλά έκανε και το είπε αλλά θα έπρεπε να το λέει συχνά πυκνά ο αδελφός της. Οι εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες στην εποχή μας ή η παραδοσιακή συμπάθεια μιας πολιτικής οικογένειας με ένα ξένο παράγοντα δεν παίζει κανένα ρόλο όταν αυτός ο παράγοντας αποσυνθέτει και διαλύει το κράτος μας, το αποδυναμώνει και το ετοιμάζει για διάλυση, όπως εκείνο της Γιουγκοσλαβίας.

Ο πατέρας Μητσοτάκης ο οποίος έβαζε το Σαμαρά να είναι δίπλα στον Κένσερ κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας γνωρίζει πολύ καλά πως οι Γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ποταμούς αίματος στη γειτονική χώρα και να πυροδοτήσουν τον εθνικισμό των Κροατών, των Σλοβένων, των Βοσνίων και των Σκολιανών.

Είναι δεδομένο ότι η Ελλάς οδηγείται σε όχι πολύ στο βάθος του χρόνου σε συνθήκες διαμελισμού με κυρίαρχο στοιχείο, την πλήρη ισοπέδωση και καύση της οικονομίας και με ταυτόχρονη υποδαύλιση των τουρκικών και Αλβανικών διεκδικήσεων.

Η Ευρώπη όπως την ξέραμε διαλύεται, το ευρώ εμφανίζεται πλέον πολύ χαλαρό έναντι του δολαρίου και εμείς φροντίσαμε με τη δυστυχία μας, με τον εξανδραποδισμό μας, με το οικονομικό πογκρόμ εκατομμυρίων Ελλήνων, να παραμείνει το δολάριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Το συνεχώς συζητούμενο και επικείμενο Grexit έδωσε την ευκαιρία της σταθερής απομάκρυνσης της αμερικανικής κρίσης και της εγκατάστασής της στη Γηραιά Ήπειρο. 

Όπως έχω προβλέψει και θα επιβεβαιωθώ θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία ανεξάρτητα εάν ο Ρέντσι μείνει στην Ιταλία. Ήδη σκάει στη γειτονική χώρα μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, πυρηνική βόμβα ακάλυπτων επιταγών και ανεξόφλητων υποχρεώσεων. 

Η μεγάλη Γαλλία δέχεται τα πρώτα πλήγματα στην οικονομία της και η Μαρί Λεπέν είναι ήδη στο δρόμο του Τραμπ. Ιταλία και Ελλάδα δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό της Ευρώπης. Η λιρέτα και η δραχμή είναι πλέον κοντά μας.

Εκτιμώ ότι θα φύγει και η Μέρκελ παρά την επιθυμία διαφόρων κύκλων να την κατεβάσουν ξανά στις γερμανικές εκλογές. Η δήλωση Ομπάμα ότι θα ψήφιζε Μέρκελ ήταν προσχεδιασμένη και υποθέτω παράκληση προς τον Πρόεδρο να την πει, από εκείνους που προετοιμάζουν νέα κάθοδο της Μέρκελ.

Στην Ελλάδα, τόσο η πλευρά του κου Τσίπρα και του κου Καμμένου όσο και η πλευρά της αντιπολίτευσης επιμένουν στον ίδιο άγονο και αέναο δρόμο της υποταγής και των περίφημων ψευδομεταρρυθμίσεων, στον ίδιο δρόμο της φοροεισπρακτικής προσαρμογής για τους ξένους, ενώ η πατρίδα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Όσα πρόκειται να συμφωνηθούν τώρα με τους δανειστές θα δώσουν ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική οικονομία και θα στείλουν ακόμα πιο κάτω την κατανάλωση και την ελληνική αγορά. 

Ο κος Καμμένος καλωσόρισε την κα Μπακογιάννη στο Κλαμπ των επικριτών του κου Σόιμπλε αλλά λυπάμαι που το λέω, αυτό το κυβερνητικό κλαμπ δεν άλλαξε σε τίποτα την πορεία της χώρας, δεν αντιστάθηκε ουσιαστικά καθόλου στις εντολές και οδηγίες του κου Σόιμπλε και κυρίως δεν κατανόησε ότι λέγοντας συνεχώς ΝΑΙ προς όλες τις κατευθύνσεις γίναμε ιδανικοί αυτόχειρες και βρισκόμαστε πλέον στον προθάλαμο – κατά τη γνώμη μου είναι θέμα χρόνου- μιας αποσύνθεσης και διάλυσης τύπου Γιουγκοσλαβίας. 

Γιατί οι Γερμανοί να θέλουν μια εχθρική κρατική οντότητα στη Βαλκανική; Γιατί να θέλουν απέναντί τους κάποιους που τους δημιουργούν με τις φωνές τους γενικότερα προβλήματα τόσο στο εξωτερικό τους όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Εύχομαι να διαψευστώ, θα με θυμηθείτε, θα υποδαυλίσουν περισσότερο τις επιδιώξεις Ερντογάν στην περιοχή και θα επιστρέψουμε».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου