Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Παππάς: Τέλος η αεροπειρατία και το κλειστό κλαμπ καναλαρχών

Παππάς: Τέλος η αεροπειρατία και το κλειστό κλαμπ καναλαρχών


Αιχμές κατά του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ, άφησε εκ νέου ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο κρατικό κανάλι.

Τόνισε ότι ο νόμος είχε αυστηρά κριτήρια και είχε στόχο να σταματήσει ένα καθεστώς ανομίας που διατηρείται επί 27 χρόνια, πρόσθεσε δε ότι μόνο ένα άρθρο κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Το θέμα της συνταγματικότητας είναι επίφαση για την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ είχε από το πρωί στείλει μήνυμα ότι θα αλλάξει το νόμο βγει δεν βγει αντισυνταγματικός, σημείωσε προσθέτοντας ότι θέλει να συνεχιστεί η αεροπειρατεία.

Ο διαγωνισμός δεν είχε στόχο να πάρουν άδειες οι «δικοί μας», είχε τους αυστηρότερους κανόνες που έχουν τεθεί ποτέ.

Αυτοί που έχουν τώρα άδεια την έχουν γιατί πέτυχαν την «αεροπειρατεία», αυτοί που θα έπαιρναν με εμάς θα ήταν όσοι περνούσαν τους αυστηρούς κανόνες και κατέβαλαν το τίμημα.

Αν κάποιος νομίζει ότι η απόφαση θα μας κάνει να λειτουργήσουμε όπως οι προηγούμενοι κάνουν λάθος. «Δεν θα πάω στο γραφείο μου να υπογράψω ένα παλιόχαρτο όπως οι προηγούμενοι», τόνισε.

Στη θέση μου βρίσκομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Ξέραμε ότι θα ζητήσουν παραιτήσεις και εκλογές. Δεν τους αφορά.

Για εμένα το πιο εύκολο θα ήταν να πω στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών «συνεχίστε να λειτουργείτε όπως πριν», τόνισε.

Αν βρισκόσασταν στη θέση μου μπροστά σε τέτοια νομικά κενά (δεν υπήρχε ΕΣΡ) θα βλέπατε τα τεράστια εμπόδια, πολιτικά και νομικά. Λάθη μπορούν να γίνουν, αλλά πιστεύω ότι καλά πορευτήκαμε. Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω έτσι έπρεπε να προχωρήσουμε. Κάναμε τα πάντα για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.

Επρεπε να αποδεχτούμε το προηγούμενο status quo ή να προχωρήσουμε. Και τώρα θα προχωρήσουμε, δεν θα κάνουμε πίσω.

Οπως είπε ο υπουργός οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων αναφερόμενος στα δελτία ειδήσεων που κατήγγειλαν το διαγωνισμό. «Όλοι θα κριθούμε πλέον από τις πολιτικές μας αποφάσεις θα συναινέσει η Ν.Δ. στη σύσταση του ΕΣΡ;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι τον νέο διαγωνισμό θα τον κάνει το ΕΣΡ ενώ θα μπορούν και άλλοι να συμμετέχουν στη νέα διαδικασία. Ωστοσο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αποφανθεί για τον αριθμό των αδειών αν δεν δει το σκεπτικό της απόφασης.




ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου