Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

28η Οκτωβρίου 1940: Ημέρα δόξης λαμπρή για την Ελλάδα! Οφείλουμε να σταθούμε με δέος μπροστά σ’αυτούς που πολέμησαν και να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, μπροστά τους και να τους πούμε: «Τιμή και δόξα σε σας, ήρωες, μάρτυρες, γενναίοι και ωραίοι»!

Γιατί δεν ήταν συνηθισμένο αυτό που πέτυχαν στα άγρια φαράγγια της Πίνδου. Ήταν απροσδόκητη Εποποιία, που ανέβασε το κύρος της πατρίδας μας παγκοσμίως! Τόλμησαν τότε οι Έλληνες να κάνουν αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ολόκληρη η Ευρώπη, «κατέφεραν την πρώτη πραγματική ήττα στις κατά ξηράν δυνάμεις του Άξονα» κι αυτό έγινε η αιτία να αλλάξει η έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό που έκαναν οι Έλληνες του ΄40, δεν είναι κατόρθωμα των πολλών. Είναι κατόρθωμα των λίγων! Το έκανε η μικρή σε έκταση και πληθυσμό Ελλάδα, που αριθμούσε τότε μόλις επτά εκατομμύρια ψυχές και τόλμησε να αντισταθεί σε εχθρούς που αριθμούσαν εικοσαπλάσιο πληθυσμό! Το έκανε η φτωχή Ελλάδα, που διέθετε πενιχρά μέσα και καταντρόπιασε εχθρούς που έλεγαν ότι μπορούν με τις λόγχες τους να κρύψουν τον ήλιο. 


Ο Χίτλερ υποκλινόμενος είπε: «Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω ότι εκ των αντιπάλων οίτινες μας αντιμετώπισαν, ο Έλλην στρατιώτης επολέμησε με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον».

Μόνο η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της και αντιστάθηκε. «Όχι, δεν δύναται ουδέ λόγος κάν να γίνη περί ελευθέρας διαβάσεως των στρατευμάτων σας» βροντοφώναξε ο Ιωάννης Μεταξάς. «Η Ελλάς είναι αποφασισμένη … να υπερασπίση τα εδάφη της, έστω κι αν πρόκειται να πέση … Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλη να μείνη μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήση, έστω και χωρίς καμίαν ελπίδα νίκης». 

Δεν υπολογίσαμε τον υψηλό κίνδυνο. Θυμηθήκαμε τους Μαραθωνομάχους, τους Σαλαμινομάχους, τους Παλαιολόγους, τους αγωνιστές του 1821 και βγήκαμε στο μέτωπο να πολεμήσουμε ασυμβίβαστοι!

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ





ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου