Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ τινάζει στον αέρα τις ΗΠΑ!Συμμαχεί με τη ΡΩΣΙΑ...

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ τινάζει στον αέρα τις ΗΠΑ!Συμμαχεί με τη ΡΩΣΙΑ...


Προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα Με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η είδηση επιβεβαιώνεται από την ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην υλοποίηση κοινών ενεργειακών έργων και μάλιστα υπήρξε συμφωνία να ενταθεί η συνεργασία στο πλαίσιο της ρωσο-βουλγαρικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Οικονομική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία.

Τέλος βουλγαρική πηγή τονίζει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε 24 ώρες μετά την επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ προς τον Μπορίσοφ, ότι η ΕΚ είναι πρόθυμη να συμφωνήσει για την παροχή ρωσικού αερίου που θα διέρχεται από τον κόμβο αερίου «Μπαλκάν» που θα δημιουργήσει η Βουλγαρία.

Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε δεν έχουν κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, ωστόσο κύκλοι των δύο δυνάμεων εκφράζουν ανησυχία για την προσέγγιση αυτή.



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου