Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Αθωώθηκε πάλι αστυνομικός για θάνατο Αφροαμερικανού

Αθωώθηκε πάλι αστυνομικός για θάνατο Αφροαμερικανού


Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται σε τεντωμένο σχοινί εξαιτίας της φυλετικής βίας, η αθώωση του αστυνομικού Μπράιαν Ράις, ο…

οποίος κατηγορούνταν για φόνο εξ αμελείας, στην υπόθεση του θανάτου του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, τον Απρίλιο του 2015 στη Βαλτιμόρη, ενδέχεται να δυναμιτίσει κι άλλο την κατάσταση.

Ο Γκρέι είχε πεθάνει από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του μέσα σε ένα βαν της Αστυνομίας.

Ο θάνατός του είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην κατά κύριο λόγο από Αφροαμερικανούς κατοικημένη Βαλτιμόρη, στην οποία είχαν ξεσπάσει επεισόδια για αρκετές ημέρες.

Ο 42χρονος Ράις αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούνταν έμμεσα ένας εκ των υπευθύνων για τον θάνατο του άτυχου 25χρονου, όμως απαλλάχθηκε και από τις τρεις κατηγορίες, μετά από απόφαση δικαστηρίου του Μέριλαντ.

Ο συγκεκριμένος δικαστής είχε αποφανθεί για την αθωότητα άλλων δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών στην υπόθεση, σε προηγούμενες δίκες.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο δράστης της δολοφονίας των τριών αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα ήταν ο Αφροαμερικανός 29χρονος Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ένας παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με τον βαθμό του λοχία. Υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών.

Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Χωρίς ποινικό μητρώο

Ηταν από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, διαζευγμένος και ζούσε σε γειτονιά της εργατικής τάξης. Δεν είχε ποινικό μητρώο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πρόσφατα συμμετάσχει σε διαδηλώσεις στο Ντάλας, όπου Αφροαμερικανός πρώην έφεδρος είχε σκοτώσει πέντε αστυνομικούς. Σε βίντεο στο YouTube είχε επιδοκιμάσει τον φόνο των πέντε, λέγοντας ότι «είναι δικαιοσύνη».

Στο βίντεο υποστήριξε ακόμα ότι οι Αφροαμερικανοί καταπιέζονται και αναρωτιόταν γιατί οι Αμερικανοί επαναστάτες τιμώνται για τον αγώνα κατά των καταπιεστών τους και οι Αφρικανοί όχι. Παράλληλα, υποστήριζε πως μόνο η βία και η οικονομική πίεση μπορούν να φέρουν αλλαγή. «Κέρδη και λεφτά, κέρδη και λεφτά, τίποτα άλλο… μόνο για αυτά νοιάζονται» είχε πει.

Σε άλλο βίντεο περιέγραφε τον εαυτό του ως πρώην χριστιανό και πρώην μέλος του «Εθνους του Ισλάμ», τονίζοντας ότι δεν πρόσκειται κάπου, αλλά στο «πνεύμα της Δικαιοσύνης».

Ωστόσο, ο Λονγκ είχε σχέσεις με αντικυβερνητική οργάνωση ονόματι New Freedom Group, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγή της έρευνας. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αυτής της οργάνωσης.

Φέρεται επίσης να είχε ιστοσελίδα με τίτλο «cosmowithcosmo», με θέματα αυτοβελτίωσης, υγείας και σχέσεων.

Πηγή

tro-ma-ktiko.blogspot.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου