Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Εκατό Τζιχαντιστές εβδομαδιαίως εισέρχονται στη Συρία από την Τουρκία

Εκατό Τζιχαντιστές εβδομαδιαίως εισέρχονται στη Συρία από την Τουρκία


Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών του στρατού εκτιμά ότι περίπου 100 ξένοι συνεχίζουν να εισέρχονται στη Συρία από την Τουρκία κάθε εβδομάδα με σκοπό να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό εξωτερικών Jean – Marc Ayrault, ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι το αν η Τουρκία ήταν ικανός εταίρος στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Ζήτημα το οποίο θα θέσει ο ίδιος στη συνάντηση στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα.

Στις 7-7-2016, ο Τούρκος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Serdar Kılıç, σε απάντησή του προς ένα δημοσίευμα των New York Times, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η χώρα του επιτρέπει σε ξένους μαχητές να εισέλθουν στη χώρα για να καταλήξουν στη Συρία. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει εντάξει στη λίστα απαγόρευσης εισόδου πάνω από 50 χιλιάδες ξένους από 145 χώρες, χρησιμοποίησε στα αεροδρόμια μονάδες ανάλυσης κινδύνου ελέγχοντας πάνω από 11 χιλιάδες άτομα, απέλασε πάνω από 3.600 ξένους από 98 χώρες και κράτησε πάνω από 5.310 άτομα που σχετίζονταν με το «Ισλαμικό Κράτος», την «Αλ Κάιντα» και άλλες οργανώσεις συλλαμβάνοντας 1.654.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου