Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Paratoari: Οι αινιγματικές Πυραμίδες του Αμαζονίου

Paratoari: Οι αινιγματικές Πυραμίδες του Αμαζονίου


Στις μπερδεμένες και πυκνές ζούγκλες του Αμαζονίου υπάρχουν πολλά μυστήρια που θα μπορούσαν ίσως να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί ζούσαν στο μακρινό παρελθόν.

Γνωρίζουμε τόσα λίγα για τον πλανήτη μας, και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για το πιθανό εύρημα που μπορεί να έχει ανακαλυφθεί στον Αμαζόνιο.

Καθώς η τεχνολογία κινείται προς τα εμπρός και εργαλεία όπως το Google Earth έχουν γίνει δημοφιλή, πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν την τύχη τους, ελπίζοντας να κάνουν μια ανακάλυψη που κανείς άλλος δεν έχει κάνει στο παρελθόν.

Το Google Earth έχει γίνει ένα από τα πιο τολμηρά εργαλεία πολλών αρχαιολόγων που το χρησιμοποιούν, υλοποιώντας με συνέπεια τα τεράστια αποτελέσματα που τους βοηθούν με πολλούς τρόπους.

Μιλάμε για τις πυραμίδες της paratoari που συνήθως αναφέρονται και ως «οι τελείες», και φαίνονται σε μία από τις δορυφορικές εικόνες της NASA.



Αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι Πυραμίδες της Paratoari είναι φυσικός σχηματισμός πυραμίδων, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι ερευνητές που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι δομές αυτές χτίστηκαν στο μακρινό παρελθόν από έναν πολιτισμό ποτέ πριν δεν έχουμε δει.

Σε εκδρομές που έγιναν στην περιοχή βρέθηκαν πολλά στοιχεία κατοίκησης των Ίνκας στην περιοχή, όπως πετρογλυφικά, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, και πλατφόρμες.

Οι μυστηριώδεις πυραμιδικές δομές εντοπίστηκαν για πρώτη φορά μέσω της NASA με αριθμό δορυφορικών φωτογραφιών C-S11-32W071-03, που κυκλοφόρησαν το 1976. Οι εικόνες αυτές προκαλούν πολλούς ερευνητές να πάνε στην περιοχή Manu των πυκνών τροπικών δασών στο νοτιοανατολικό Περού, με την ελπίδα να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτές οι δομές χτίστηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό που χάνεται στο χρόνο.



Ενώ πολλοί αρχαιολόγοι έχουν αρνηθεί να λάβουν υπόψη τους τα στοιχεία για τις πυραμίδες, άλλοι προτείνουν ότι ο συμμετρικός χώρος μεταξύ τους και το ομοιόμορφο σχήμα των σημείων στις δομές, ότι δεν πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς ψαμμίτη όπως πρότειναν ορισμένοι.

Την ίδια συζήτηση μπορεί να κάνει κάποιος και για τις Πυραμίδες στη Βοσνία. Ενώ πολλοί ερευνητές προτείνουν ότι οι δομές στο Visoko είναι απλοί φυσικοί σχηματισμοί, άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι δομές στη Βοσνία είναι τεχνητής προέλευσης, ακριβώς όπως και οι πυραμίδες της Paratoari.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και σήμερα, στο πλαίσιο του εικοστού πρώτου αιώνα, υπάρχουν μέρη στη Γη, ακόμη ανεξερεύνητα και η ζούγκλα του Αμαζονίου είναι μία από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου

Οι Πυραμίδες της Paratoari είναι συμμετρικά τοποθετημένες δομές που δεν θα μπορούσαν να είναι φυσικοί σχηματισμοί, αλλά κατασκευασμένες από ανθρώπινα χέρια.



Κοιτάζοντας τα πράγματα από ιστορική άποψη, γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Madre de Dios έχει οριστεί από πολλούς ερευνητές στο παρελθόν ως ο τόπος όπου οι Ίνκας κρύφτηκαν μετά την προέλαση των Ισπανών κατακτητών. Δεν θα ήταν λογικό ότι οι Ίνκας δημιούργησαν μνημεία και οι δομές σε αυτή την περιοχή; Είναι σίγουρα δυνατό, αν έχετε ένα ανοικτό μυαλό να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά, θαμμένα κάτω από άμμο, ζούγκλες και τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.

Το μυστήριο των Πυραμίδων της Paratoari συνεχίζει, και ίσως μια μέρα, θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι αυτές οι μυστηριώδεις δομές πραγματικά.

Αναστάσιος Ντίνος




ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου